Hatalmas pénzrablást hajtottak végre Franciaországban

2020. augusztus 28. 19:29

Ez volt a legjelentősebb pénzrablás Franciaországban 2009 novembere óta.

2020. augusztus 28. 19:29
null

Megtámadtak és kiraboltak fegyveresek egy pénzszállító furgont pénteken a közép-franciaországi Lyonban, amikor az a francia jegybank helyi székhelyétől elindult – erősítette meg pénteken a helyi ügyészség a Progres című regionális lap értesülését. „A kár 9 millió euró” – jelezte a vádhatóság, hozzátéve, hogy a támadásban senki nem sérült meg. Az ügyészség bűnszövetkezetben elkövetett fegyveres rablás miatt indított eljárást.

A rendőrséget reggel 9 órakor értesítették a környéken lakók. Szemtanúk elmondása szerint két gépkocsival érkeztek a fegyveresek, akik elállták a Banque de France épülete elöl induló furgont, majd kipakolták belőle a pénzzel teli zsákokat – közölték rendőrségi források. A támadók a helyszínen felgyújtották a két gépkocsit, amelyekkel érkeztek, majd két másik gépkocsival menekültek el, amelyeket később kiégve megtaláltak a rendőrök Lyon déli részén. A rablás során egyetlen lövés sem dördült el.

Ez volt a legjelentősebb pénzrablás Franciaországban 2009 novembere óta, amikor is szintén Lyonban, szintén a Loomis pénzszállító cég furgonját rabolták ki. Akkor a jármű sofőrje, Toni Musulin egyszerűen eltűnt a rábízott 11,6 millió euróval. A rendőrök néhány nappal később az összegből  mintegy 9 millió eurót megtaláltak egy, az elkövető által álnéven bérelt haszonjárműben.

Fotó: Rendőrök egy, szintén a Loomis nvű céghez tartozó pénzszállító autónál, amelyet rablók fosztottak ki a Köln-Bonn nemzetközi repülőtéren 2019. március 6-án. A rablók a menekülésükhöz használt járművet felgyújtva hagyták hátra a Köln melletti Eil településnél. A három maszkos rablóval vívott rendőrségi tűzharcban egy embert meglőttek. (MTI/ EPA/ Thomas Banneyer)

(MTI)

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Petkó Zsigmond
2020. augusztus 30. 06:47
Elállták a furgont. Mi a túrónak szemléztek maláj lapokat?
samual
2020. augusztus 28. 23:02
a pénzszállító autó tul.kép 2 autó, egy külső, hétköznapi és egy belső, páncélból, kézifegyvernek ellenáll, aknával vagy Stinger vállról indítható rakétával támadható sikeresen, csak ekkor megsemmisül a pénz is, kívülről nem nyitható, a bent ülőknek közüknek kellett lenni a bulihoz,
zakar zoltán béla
2020. augusztus 28. 22:15
Micron Nézia Am Nézia-rócsályd szolga.......
Micmac
2020. augusztus 28. 22:08
És kié volt az a 9millió? Azt mondja a bank a betéteseinek, hogy bocsesz, a te meg a te pénzed volt a zsákban, vót-nincs? Vagy mindenkiéből elvesznek egy kicsit? Vagy a bank nyereségéből jön le? A francokat, nyomtatnak újat, vagy visszaírják a számlákra. :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!