Aláírással támogathatja most Székelyföld ügyét!

2020. április 17. 11:55

A petíció célja, hogy a kisebbségi nemzeti régiók uniós pénzekhez juthassanak, közvetlenül a brüsszeli kasszából. 

2020. április 17. 11:55

„Segítsük együtt a székelyeket, a baszkokat, a katalánokat, segítsük együtt Európa őshonos nemzeti kisebbségeit! Segítsük együtt megmaradásukat!Segítsük együtt, hogy ezek a kisebbségi nemzeti régiók európai uniós kohéziós pénzekhez juthassanak közvetlenül a brüsszeli kasszából!” – áll egy új petíciós kezdeményezés szövegében.

Mint írják, „Európa őshonos nemzeti kisebbségei jelen pillanatban is, a 21.században, megmaradásukért küzdenek. Kormányaik ugyanis nem támogatják megfelelően fejlődésüket, nem segítik elő megmaradásukat”.

A Székely Nemzeti Tanács által indított kezdeményezés célja, hogy az EU egyik legnagyobb támogatási kerete, a kohéziós politika kezelje kiemelt figyelemmel azokat a régiókat, amelyeket nemzeti, etnikai, kulturális, vallási, nyelvi sajátosságok különböztetnek meg az őket körülvevő térségektől. Szerintük az uniós támogatások elosztásánál a legtöbb helyen ugyanis burkoltan hátrányba szorítják azokat a régiókat, ahol a kisebbséget jelentő nemzeti lakosság van többségben.

A kezdeményezést itt lehet aláírni!

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2020. április 17. 20:56
Nem adom meg a neten a személyes adataimat pont. Ennyi.
flesh ripper
2020. április 17. 19:09
Ne felejtkezzünk meg testvéreinkről! Most sem! Most, különösképpen, NE!
3M..
2020. április 17. 16:19
Ha a Fideszen múlik, Erdélyben, Székelyföldön soha nem lesz autonómia. Autonómiát Erdélyben, még csak a Nagy Sztálin adatott az ott élőknek. Áldassék a neve! Szebb Jövőt!
még fokozza
2020. április 17. 14:34
Ha lenne a képen egy szép medve család, könnyen támogatnám azt a vidéket. De ott csak gyűlölködő buta fideszesek élnek akik Orbán faxát szopják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!