Nem vallotta bűnösnek magát a pittsburghi gyilkos

2018. november 01. 16:56

Nem vallotta bűnösnek magát bírósági meghallgatásán a pittsburghi zsinagógában gyilkoló amerikai férfi.

2018. november 01. 16:56

Nem vallotta bűnösnek magát csütörtöki bírósági meghallgatásán az az amerikai férfi, aki október 27-én 11 embert megölt az Élet Fája nevű pittsburghi zsinagógában.

A 46 éves Robert Bowers keveset beszélt pittsburghi bíróságon, csak annyit mondott: megértette, hogy mivel vádolják és akár halálbüntetést is kaphat, majd közölte, nem érzi magát bűnösnek. Mivel a lövöldözés során tűzharcba keveredett a rendőrökkel és megsebesült, tolószékben, bekötött karral jelent meg a bíróságon. Az Élet Fája nevű pittsburghi zsinagógában elkövetett támadást az amerikai hatóságok az Egyesül Államok története legsúlyosabb antiszemita merényletének nevezték. Bowers rögtön a letartóztatása után közölte: azt akarta, hogy minden zsidó haljon meg. 

A 11 áldozat temetése kedden kezdődött meg, hat sebesültet még kórházban ápolnak. Az intézmény szerdai jelentése szerint felépülésük lassú folyamat lesz. 

Donald Trump elnök és a first lady, Melania Trump kedden Pittsburghbe látogatott, lerótta kegyeletét a zsinagógában, és felkereste a kórházban a sebesülteket is. Az elnök kíséretében volt a lánya, Ivanka, a veje és tanácsadója, Jared Kushner és Steve Mnuchin pénzügyminiszter is.

(MTI)

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korona
2018. november 02. 16:50
(bemásoltírás)---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 1952. JANUÁR 12. SZANHEDRIN BUDAPESTEN Önmaguk tervezte merénylet önmaguk ellen. Rabinovich rabbi az Európai Rabbik Vésztanácsának 1952. január 12-én, Budapesten tartott rendkívüli találkozóján mondott beszéde "Emlékeztetlek benneteket a második világháború kegyetlen napjaira, amikor népünk néhány tagját a hitleri banditáknak kellett feláldoznunk azért, hogy elég tanúnk és jogalapunk legyen azokra a perekre és kivégzésekre, amelyek során Amerika és Oroszország vezetőit, mint háborús bűnösöket kivégeztetjük, miután a béke feltételeit mi szabjuk meg. Biztos vagyok benne, hogy nektek még kell kis előkészület ilyen feladatra, mivel az ‘áldozat’ szó mindig is népünk jelszava volt, és egy pár ezer zsidó áldozat a világ kormányzásáért valóban nem nagy ár." https://internetfigyelo.wor...
a hun
2018. november 02. 15:20
Talán angolul jobban eligazodsz mondandómról...mer' Kamcsatkán így vallják: DON'T BE FOOLED POLITICS IS NO LONGER RIGHT vs LEFT it has always been JEWS vs GENTILE kapis, full time nobody ?!
Shlomo Morel, egy igaz ember
2018. november 02. 11:41
Bowers arról írt, hogy a zsidók a sátán gyermekei. Na mármost ezt honnan veszi? Hol olvasta? Vagy maga talált ki ekkora baromságot? Vagy az antiszemiták által hamisított Talmudból vette? Ki ez a Bowers? Nyilvánvalóan nem demokrata, csak egy tömeggyilkos terrorista. Szerinte a zsidók és a zsidó HIAS telepíti be a migránsokat Amerikába, hogy a fehérek kisebbségbe kerüljenek, és a bevándorlók irtsák a fehéreket. Ez egy vicc, egy összeesküvés-elmélet. A zsidók csak szolidárisabbak és módosabbak, ezért segítik sokszor a bevándorlókat. De mi is ugyanolyan emberek vagyunk. Van két fülünk, két szemünk, két kezünk stb. A muszlim antiszemitizmus pedig épp minket fenyeget, mi érdekünk lenne muszlimok tömeges betelepítése? Viccesek ezek az összeesküvés-elméletek.
Shlomo Morel, egy igaz ember
2018. november 02. 11:22
Pedig bűnös! Ez számunkra, zsidók számára teljesen világos. Isten népének 11 tagját ölte meg. Magát Istent akarta meggyilkolni, de ez nem sikerülhet, mert ő is, népe is magasabbrendű entitás. Az egész világon elvárjuk, hogy együttérzésükről biztosítsanak minket a népek. Gyengébbek kedvéért: attól, hogy mi vezettük a sajnálatos járulékos veszteségekkel és 150 millió halottal járó kommunizmust (itt 300 000 magyart segítettünk át a másvilágra), vagy csak mert vitatható a zsidó állam léte és egyes defenzív cselekedetei, vagy mert mi alkotjuk a fejlett világ értelmiségi magját, amely szerényen egy békés multikulturális társadalmat ajánl a most még többségi, nacionalista társadalmaknak, még nem kell általánosítani, és elítélni egy 15 milliós népet. Ha csak egy zsidónak vannak más elvei, a nép már ártatlan a demokratikus, liberális felfogás szerint. Még mindig túl kevés a liberalizmus a világon. Slomó
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!