A légszennyezés miatt perli be egy francia nő az államot

2017. június 07. 21:20

A nő szerint a francia állam képtelen megvédeni őt a légszennyezés káros hatásaitól.

2017. június 07. 21:20

Pert indít egy párizsi nő a francia állam ellen, amiért az képtelen megvédeni egészségét a légszennyezés hatásaitól. Az 56 éves jógaoktató 30 éve él Párizsban és egészsége romlik. Állapota még inkább súlyosbodott, amikor decemberben a légszennyezés rekordszintre rúgott.

A nő ügyvédje szerint a légszennyezés 48 ezer francia halálát okozza évente – olvasható a BBC News honlapján.

„Megleckéztetjük az államot, mivel úgy véljük, hogy a légszennyezés áldozatainak egészségi problémai abból adódnak, hogy az állam nem tesz eleget a légszennyezés ellen”

– mondta Francois Lassorgue a Le Monde napilapnak. Hozzátette, hogy ügyfele példáját a következő hetekben mások is követni fogják Lyonban, Lille-ben és máshol.

Párizs évek óta küszködik a szmoggal, a hatóságok bírságot vetettek ki a környezetszennyező gépkocsikra, számos útvonalon megtiltották a gépkocsi-használatot, és a Szajna jobb partjának egy három kilométeres szakaszát csak a gyalogosok használhatják.

A felperes elmondta, hogy egészséges életet élt mint táncos, majd jógaoktató, de egyre inkább légzési problémáktól, asztmától, tüdőgyulladástól szenved. Amikor decemberben a legsúlyosabb volt a légszennyezés a francia fővárosban, szívburokgyulladás is fellépett nála.

„Kezelőorvosom azt mondja, hogy Párizs levegője olyan szennyezett, hogy pocsék levegőt szívunk be. Vannak hozzám hasonló más betegei, köztük gyerekek és kisbabák. Kardiológusomnak ugyanez a véleménye” – idézte a nőt a France Info honlapja.

(MTI)

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ottapont
2017. június 09. 17:29
„Írni a zsidókról”, ahogyan maga fogalmaz, még egyáltalán nem antiszemitizmus.Ugyanúgy, ahogyan nem anti...izmus írni, akár kritikusan is, bármilyen más népről. Létezik olyan Eu-s dokumentum, amely tartalmazza az általuk kidolgozott és egyenlőre egyetlen, hivatalos definíciót az antiszemitizmusról. Jelzem Izrael tényszerű kritikája sem minősül antiszemitizmusnak: However, criticism of Israel similar to that leveled against any other country cannot be regarded as antisemitic. Van bőr a képén engem megvádolni rágalmazáásal azok után amit itt művelt? Nekem támadt egy szemenszedett hazugsággal, mert nem bír uralkodni az ellenszenvén és a rosszindulatán és még magának áll feljebb? Ehhez pofa kell! A jövőben nem vagyok kíváncsi a rágalmaira és a hazugságaira. X
Sörgyári megálló
2017. június 08. 08:30
Tegnap és tegnapelőtt háromnegyed órát troliztam egy három kilométeres szakaszon, mert beállt a körút. Ma a rádióban arról beszéltek, hogy a kocsitulajdonosokat 200 milliárd forint kár éri évente. És mennyi pénz megy pazarba valamennyiünk jövedelméből az autózás miatt? És hányan mondják évente a diagnózisukat hallva, hogy bárcsak másképp éltem volna?
Morgen
2017. június 08. 08:20
Nagyon helyes! Biztos vagyok abban, hogy kb. tíz év múlva nálunk is jelentkeznek az autó- gumiégetéssel járó tünetek azoknál a gyerekeknél és felnőtteknél, akik pár méter távolságból figyelték/figyelik, ahogyan apa elégeti a keréken lévő gumikat. Ha indokot keresnek, az semmi más nem lehet, mint az adott minisztérium nem világosította fel őket a veszélyekről. Unalmas, hogy minden politikai erő magasról szarik az emberek egészségére, mert az illetékesek nem a "néptől", hanem a szervezőktől, tőkésektől kapják a baksist a "félrenézésért". Drukkolok a francia hölgynek!
néhai Ch.Pilot
2017. június 08. 00:31
Az elpuhult, konzumidióta nyugat lánya. Hahaha! Már nem sok idő van hátra, és a légszennyezés a legkisebb problémája lesz a francia nőknek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!