Pure Fashion: jubileumi Anya-lánya Teaház

2017. február 01. 19:08

Pure Fashion Alapítvány, január 28-án, Budapesten rendezte meg a jubileumi évi Anya-lánya Teaházát. Az alkalom a Pure Fashion Program négy pillérére, a személyiségfejlesztésre, a lelkiségre, az élményre és a közösségre épült, külön hangsúlyt fektetve a szülő-gyermek kommunikációra. A rendezvényen a Pure Fashion Programban résztvevő lányok és édesanyáik töltöttek el egy estét. Az esemény különlegessége volt, hogy a program idén tíz éves magyarországi fennállását ünnepli.

2017. február 01. 19:08
Az Anya-lánya Teaházat a Pure Fashion Alapítvány fővédnöke, Habsburg-Lotharingiai Christiana főhercegnő nyitotta meg, beszédében elmondta: „Nagyon örülök annak, hogy a Pure Fashion Program ennyire megerősödött az elmúlt tíz évben, kis virágból hatalmas virágcsokorrá alakult. Az összes európai ország közül Magyarország válaszolt leginkább arra a hívásra, hogy a nőiséggel ilyen formában is foglalkozzanak. Van egy kapcsolat a teremtő Isten és a nő szíve között, Isten bízik a nőben. Ez a kapcsolat továbbadódik az édesanyától a lányig, generációkon át. Ez a lánc nem törhet meg, mert, ha megtörik az anya és lány közötti kapcsolat, a társadalom törik meg, ha viszont erős ez a kapocs, akkor a nemzet túl tud élni mindent.”
 
 
Az alkalom fő témája a kommunikáció volt, melyről Bárányos Edit, a Pure Fashion Program országos szakmai felelőse tartott interaktív előadást, minden elméleti ponthoz egy gyakorlatot kapcsolva. Előadásában hangsúlyozta: „Ugyan minden életszakaszban fontos, hogy a kommunikáció megfelelő eszköze legyen az önkifejezésnek, a kamaszkor hozta nehézségeknél és konfliktusoknál még nagyobb szerepet kap. Célunk olyan technikák átadása, amelyek a mindennapi életben jelenthetnek kapaszkodókat kifejezetten az anya-lánya kapcsolatban. Mindezt elméletek és gyakorlatok egymásra épülésével kívánjuk elérni, ami egyben izgalmas kihívás elé is állítja mindkét felet.” 
 
A műhelymunka után az anya-lánya párok krétatáblára írták fel, mit értékelnek a másikban, melyről a fotósarokban készültek hangulatos képek. Az Anya-lánya Teaházon a lelkiség is fontos szerepet kapott, Hangódi Dóra, a Pure Fashion Program országos lelki vezetője imára és elmélkedésre hívta a résztvevőket. Beszédében elmondta: „Mindannyian ajándékok vagyunk ebben a világban! Hogyan is lehet ennyi ajándékkal együtt élni? Rácsodálkozva! Hiszen az ajándékokat becsomagolva kapjuk, így a gyermekeket is, akiket Isten szeretetének rengeteg rétege »csomagol be«. A becsomagolt ajándéknak az a lényege, hogy kibontsuk és megtaláljuk! Egy anya - lánya kapcsolatban ez a kicsomagolás egy egész életen át tart, sok - sok meglepetéssel, megrökönyödéssel, örömmel, csalódással, nem várt pillanattal. Fedezzük fel együtt az isteni titkot!”
 
Az alkalom második felében Hegyesi Zita, a Pure Fashion Program országos kommunikációs felelőse vezetésével műveltségi kvízen vettek részt az asztaltársaságok, ahol művészettel, tudománnyal és a Pure Fashion Programmal kapcsolatos kérdésekre válaszoltak. A győztes asztal tagjai a jubileumi évi Pure Fashion gálára nyertek tiszteletjegyet. 
 
A kvíz után Kis Brigitta, a Pure Fashion Alapítvány ügyvezető igazgatója mutatta be a jubileumi év programjait a résztvevők számára, felhívva a figyelmet a nyitott programokra, mint a felnőtteknek szóló előadássorozat, illetve a 2017. október 14-i Családkonferencia. Kis Brigitta beszédében a résztvevőket arra kérte, legyenek a program nagykövetei ott ahol élnek, legfőképp családjukban, a szeretetet bemutatva. 
 
 
Az alkalmat Szabó-Molnár Bálint atya áldása zárta, bátorítva a jelenlevőket a hit továbbadására gyermekeik, környezetük számára. 

*    *   *

A Pure Fashion Alapítvány képviselőivel készült interjúnk ITT olvasható. 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!