Fogvatartottak gyüjtöttek pénzt a Bethesda Gyermekkórháznak

2016. december 23. 23:33

A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet fogvatartottjai saját ötlet alapján, saját kezdeményezésként a börtönben végzett munkájukkal megkeresett pénzükből több tízezer forintot gyűjtöttek össze és ajánlottak fel a Bethesda Gyermekkórháznak.

2016. december 23. 23:33

A gyűjtés ötletgazdája Kolompár István fogvatartott volt, aki az összegyűjtött pénz jelképes átadásán is részt vett. Az ötlet saját élményeinek köszönhetően jött, hiszen gyermekét egykor a Bethesda Gyermekkórházban kezelték, az akkor tanúsított odafigyelést és segítséget szerette volna meghálálni a kezdeményezéssel, amely a kórház részéről is kedvező fogadtatásra talált – olvasható az intézet MTI-hez eljuttatott közleményében.

A kórház főigazgatójának, Velkey Györgynek az intézet I. objektumának lelkésze, Erdélyi Csaba adta át az oklevelet, az összegyűjtött összeget pedig a későbbiekben utalják át a kórháznak. Jelenleg még nem ismeretes a végösszeg, mert a lelkészhez minden nap újabb fogvatartottak felajánlásai érkeznek.

(MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2016. december 27. 15:42
Szep lepes az emberre valas utjan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!