Már az első paintballnak kórház lett a vége

2016. május 11. 07:24

Nem valószínű, hogy a paintball lesz a kedvenc sportja annak a 18 éves brit fiatalnak, akiről az Index adott hírt a Live Science cikke nyomán. Ugyanis már az első próbálkozás alatt olyan komoly sérülést szenvedett, hogy végül műtétre került sor.

2016. május 11. 07:24

2015 augusztusában vitték be a sürgősségire hasi fájdalommal és egy kis lázzal, mondta el a lapnak Joshua Luck, a fiút kezelő londoni sebész, az esettanulmány egyik szerzője. A tünetei alapján az orvosok vakbélgyulladást diagnosztizáltak. Ekkor még nem is említette az nekik, hogy két nappal azelőtt paintballozott.

 
Amikor a műtét elkezdődött, az orvosok nagyon csodálkoztak, mert vér szivárgott a májból. Azt hitték, talán megsértettek egy eret, de aztán rájöttek, hogy végig a májjal volt a gond, nem a vakbéllel. Elállították a vérzést, elvégezték a műtétet. Utána tudták meg, hogy a fiú két nappal azelőtt paintballozott (egyébként életében először), és játék közben kétszer is hason találták. Ekkor jöttek rá, hogy valószínűleg ez volt az ok. Zúzódások egyébként nem is voltak a bőrön a máj közelében. A fiú meggyógyult, már teljesen jól van.
 
Előfordul, hogy látszólag ártalmatlan tevékenységek súlyos belső sérüléseket okoznak, mondta Luck. Bár a paintballozásnál májsérülésből ez volt az első, úgy általában egyáltalán nem ritkák a különféle sérülések, például a szemnek gyakran baja esik játék közben, de vese, pénisz és here sérülését is dokumentálták már az esettanulmány szerzői szerint.

*Az anyag megjelentetését a Splendidea Communications Kft. támogatta

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!