Ízületi kopásokat gyógyíthat az új magyar fejlesztés

2015. december 24. 04:18

Sok új felfedezésről adtunk már hírt ezeken a hasábokon az elmúlt egy-két évben. De a legtöbbször felmerülhet a kézenfekvő kérdés: jó, jó, de mikortól lesznek ezek elérhetőek a betegek számára is? Sajnos ezeknek a kutatási eredményeknek a gyakorlati alkalmazása hosszú évekbe, évtizedekbe telik. Annál nagyobb öröm számunkra, ha olyan fejlesztésről adhatunk hírt, amely már jövőre hozzáférhető lesz itthon is. Ráadásul magyar kutatók eredményéről van szó.

2015. december 24. 04:18

Az Origó Üzletrész rovatában számoltak be arról, hogy a népbetegségnek számító izületi kopások hatékonyabb és gyorsabb gyógyítására szolgáló vérszérum injekció egy nagyobb tőkebefektetés eredményeképpen várhatóan már 2016-tól alkalmazható lesz.  

 
Három éves fejlesztést követően elsőként Magyarországon lesz elérhető az OrthoSera Kft. ízületi regenerálódást segítő vérszérum injekciója. Az Euroventures és társbefektetői az EU JEREMIE és a Svájci Hozzájárulás programok által nyújtott tőkével működő alapján keresztül fektetett százmillió forintos összeget a vállalatba. A befektetésből a hazai és nemzetközi piacra lépést, valamint a vérszérum injekció további fejlesztését finanszírozzák majd.
 
Az új orvosi eszköz abban segít majd a szakorvosoknak, hogy a betegekből kinyerjék, majd izolálják azt a vérszérumot, amelyet a betegnek visszaadva megduplázható a sérült porc regenerálódásáért felelős sejtek szaporodása. Az injekció segítségével gyorsabban és hatékonyabban gyógyíthatóak lesznek többek között az ízületi kopások, a teniszkönyök, a felnőttkori lúdtalp, továbbá javulni fog a sebgyógyulás. Az OrthoSera csapata egy valódi nemzetközi áttörés lehetősége előtt áll.
 
Befektetésünkkel nekik és a nagy hagyományokkal rendelkező hazai orvostudománynak is szeretnénk további lendületet adni" – mondta Tánczos Péter, az Euroventures független kockázati és magántőke befektető igazgatóságának elnöke. A konzorciumhoz angyal befektetőként csatlakozó Várkonyi Attila, Szőke Márton és S. George Simon jelentős tapasztalattal rendelkeznek az élettudományi befektetések területén.
 
Az OrthoSera új vérszérum injekciójának hatósági engedélyeztetése folyamatban van. Az orvosi eszköz várhatóan 2016 első negyedévétől lesz elérhető az ország vezető ortopédiai és sportsebészeti intézményeinél, az első klinikai felhasználást a tatai Kastélypark Klinikán tervezik indítani. „A befektetés lehetővé teszi számunkra, hogy felgyorsítsuk a piacra lépésünket az új vérszérum injekcióval és további fejlesztéseket eszközöljünk a regeneratív orvostudomány területén. Létrehoztunk továbbá egy nagynevű és tapasztalt iparági szakértőkből álló tanácsadó testületet, akik segítik majd a tudományos és klinikai eredményeink realizálását,” – mondta Dr. Lacza Zsombor, az OrthoSera Kft. idén Gábor Dénes díjjal kitüntetett ügyvezető igazgatója. A tanácsadó testület elnöke S. George Simon, az amerikai MesaGen vezérigazgatója, aki több mint 20 éve foglalkozik orvostudományi fejlesztésekkel és azok piacra vitelével.
 
 
*Az anyag megjelentetését a Splendidea Communications Kft. támogatta 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!