A képernyőfüggést érzik a legfenyegetőbb veszélynek a szülők

2015. december 09. 05:16

Ha ön elé tárnának jó néhány fenyegető egészségi problémát, ami a gyerekét veszélyeztetheti, melyiket sorolná legelőre? Talán meglepőnek tűnik, de Ausztráliában a szülők a számítógéppel összefüggő kockázati tényezőket találták a legaggasztóbbnak egy friss felmérés szerint, melyről az MTI is hírt adott.

2015. december 09. 05:16

A kétezer felnőtt bevonásával készült ausztrál gyermekegészségi felmérésben azt kérték a szülőktől, hogy 29 lehetőség közül válasszák ki azokat, amelyek a leginkább aggasztják őket. A melbourne-i Királyi Gyermekkórház felmérése alapján a szülők 58 százaléka a képernyő előtt töltött túl sok időt jelölte meg a legaggasztóbb problémának a számítógépezéssel összefüggő mozgásszegény életmód miatt.
 A felmérést végző Anthea Rhodes szerint az elektromos készülékek túlzott használata és a rossz egészség összefüggése régóta ismeretes, ugyanakkor meglepte, hogy a túlzott számítógép-használat a lista élére került. 
"Vizsgálatok bizonyítják, hogy a képernyő előtt töltött idő hosszan tartó üldögéléssel jár, ami elhízáshoz vezethet" - mondta a szakember.
 Az elhízás a rangsor második helyén végzett 55 százalékkal, ugyanakkor a szülők mindössze 8 százaléka érezte úgy, hogy gyermekét a túlsúlyosság veszélye fenyegeti.
 A szülőket leginkább aggasztó tíz probléma - a lista csúcsáról lefelé haladva - a túl sok számítógépezés, az elhízás, a nem elegendő testmozgás, az egészségtelen étrend, a zaklatás, a kábítószer-fogyasztás, a családon belüli erőszak, az internet veszélyei, a gyermekbántalmazás és az öngyilkosság. Az ausztrál Egészségügyi és Jóléti Intézet szerint 2012-ben az asztma volt a szülők a legnagyobb aggodalma.

 

*Az anyag megjelentetését a Splendidea Communications Kft. támogatta

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!