Körlevél a melegházasságról szóló népszavazásról

2015. február 02. 18:04

„Igen” a házasságra mint egy férfi és egy nő kapcsolatára! Nyilvánvaló „igen” az azonos nemű személyek gyermek-örökbefogadása ellen.

2015. február 02. 18:04
Szlovák Katolikus Püspöki Konferencia

„A megszületett gyermek, az ő édesanyja és édesapja, az ő lelkesedésük, örömük és megilletődöttségük szemlélése lelkesítő. A gyermekek jelentik a reményt a mi jövőnk számára, amely attól is függ, milyen családokban fognak felnőni, és milyen ösztönzéseknek lesznek kitéve a szélesebb környezetet illetően is. Épp ezért egyáltalán nem mindegy, hogy a következő nemzedékeket bensőleg kiegyensúlyozott és erkölcsileg érett személyek fogják-e alkotni, vagy már gyermekkoruktól fogva demoralizált, szilárd kapcsolatokat kötni képtelen emberek. (...)

»Igen« a házasságra mint egy férfi és egy nő kapcsolatára! A Szentatya a múlt év tavaszán kijelentette: »A házaspár Isten képe, férfi és nő, mindketten együtt, nem csak férfi és csak nő, nem: mindketten. Ez az Isten képe, a szeretet képe, ott van velünk az Isten szövetsége, megszemélyesítődik ott – a férfi és nő közötti szövetségben« (Beszéd az általános kihallgatáson, 2014. április 2.).


Nyilvánvaló »igen« az azonos nemű személyek gyermek-örökbefogadása ellen. Ferenc pápa figyelmeztet: »A játszmában sok gyermek életéről van szó, akik előre hátrányosan megkülönböztetettek lesznek és megfosztottak az emberi érlelődés lehetőségétől, aminek Isten terve szerint egy apával és egy anyával kell megvalósulnia. A játszmában Isten szíveinkbe írt törvényének teljes elutasításáról van szó… Ne legyünk naivak: ez nem csupán politikai harc, hanem próbálkozás Isten tervének megsemmisítésére, (…) a hazugság atyjának ösztönzése ez, aki igyekszik megzavarni és becsapni Isten fiait«(Bergoglio bíboros levele négy karmelita kolostorhoz Buenos Aires-ben, 2010. június 22.).

Végül a harmadik »igen« a szülők jogára ellenőrzés alatt tartani gyermekeik szexuális nevelését. A Szentatya elmondta: »többen azok közül, akik feltartják zászlaját a szexuális nevelésnek, az emberi személytől elválasztottként értelmezik azt. És így ahelyett, hogy olyan törvényről lenne szó a szexuális nevelésről, amely a személy teljességéért és a szeretetért van, a nemiséget célzó törvényt jelenti. Ez a mi ellenvetésünk. Nem szeretnénk, ha az emberi személy leértékelődne. Semmi többet.” Ami pedig az eutanáziát illeti, a Szentatya szerint „olyan ez, mint azt mondani Istennek: nem, az életet én fejezem be, ahogyan azt én akarom. Ez bűn a Teremtő Isten ellen!« (El Jesuita. Conversaciones con el cardenal Jorge Bergoglio, 92-93; Beszéd a katolikus orvosokhoz, 2014. november 15.). (...)

Azt mondani, hogy én nem megyek el a népszavazásra, mert úgyis érvénytelen lesz, nem állja meg a helyét. Hiszen annak érvénytelenségéhez magam is hozzájárulnék azzal, hogy nem veszek részt rajta. Nem minden nemzedéknek adatik meg az a lehetőség, hogy határozzon hazája jövőjéről. Mi egy felhívás előtt találjuk magunkat, hogy kifejezzük hozzáállásunkat az élet legalapvetőbb értékeihez.”

Összesen 123 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2016. január 31. 16:56
Több, mint 2 milliárd katolikus él a világon.
Felhasználó név
2015. december 27. 07:21
Hàrom buzinak nem tetszett (az egyik te voltàl) 25 ellenében. Ezek jo arànyok.
Andre1bp
2015. február 28. 13:55
normális életet élek, a szexualitásomnak megfelelőt. Az lenne az abnormális, ha melegként hetero kapcsolatban vegetálnék. Mégis mit akarsz? Mi lenne szerinted a normális élet melegek számára? Cölibátus? Punci nyalás öklendezések közepette?
Sulammit
2015. február 28. 13:54
Rendben. A hajlamodnak megfelelően élsz. Itt már írta valaki, azt hiszem nem te, hogy az undorító női test, vagy valami ilyesmit. Te pedig jössz a saját példáddal. Már az előzőtől is meg akartam kérdezni, csak nem tudtam, hogy fejezzem ki magam finoman. Úgy semmiképp, mint te, mert más megfogalmazásban is értettük volna, hogy mit akarsz üzenni. Szóval ha már így felvetetted részleteiben, hogy te mitől undorodsz, attól nem undorodsz, hogy egy férfi bélsáros fenekével szexelj? Elég finoman fogalmaztam ugye?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!