Elegünk van a hálapénzből

2014. október 06. 00:20

Az elképesztő orvosi teljesítmények jellemezzék a magyar egészségügyet, ne a hálapénzbotrányok! A magyar egészségügy tele van hősökkel, sikertörténetekkel, erre arról kell olvasni, hogy doktorok kaptak büntit. Hálapénz miatt...

2014. október 06. 00:20
Muki

 Biztos vagyok abban is, hogy minden egyes gyógyulás története, minden olyan közös küzdelem, amely az egyén életét jobbá teszi, valójában sikertörténet. Amiről nem írunk, nem tudnunk eleget, pedig a rendszer tele van nagyszerű gyógyítókkal. Talán nincs is nagyobb és nagyszerűbb dolog segíteni, életet adni vagy éppen megóvni, jobbá tenni.

Viszont a hálapénz rendszere akkor is a legalja mindennemű ember által létrehozott rendszernek, ha tudjuk, hogy a magyar doktorok bérezése fényévekre van külföldi kollégáikétól. Kár szépíteni, így van...
Ugyanakkor nagyon bírom, amikor a méregbe mártott mutatóujj kijelöli a bűnösöket, jelen esetben a doktorokat, majd exportálja a felelősséget. A társadalom – mint egyének sokasága – nem teheti meg, hogy csupán áldozatként és vizes kutyaként mutatkozik meg ebben a történetben. Mély beidegződések nyitják és zárják a borítékokat, amelyek csak generációkon átívelő nagyon kemény egyéni és társadalmi munka árán szoríthatóak minimálisra.
 
Az anyag megjelentetését a Splendidea Communications Kft. támogatta
 
 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. július 05. 19:29
"a magyar doktorok bérezése fényévekre van külföldi kollégáikétól." Mert a magyar lakatosok, felszolgálók, tanárok és mindenki más esetében is nem ugyanígy van?
Akitlosz
2015. július 05. 19:27
"doktorok kaptak büntit" Az óvodában legfeljebb. Felnőttek már nem kapnak büntit.
Akitlosz
2014. november 09. 07:15
Nocsak! Végre valakik sokallják a jövedelmüket! Ez sem gyakori Magyarországon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!