Megnyerte az Index a trollfejű rendőrök miatti pert

2014. július 05. 10:27

A Készenléti Rendőrség Hivatala azért perelte be az Indexet, mert nem homályosítással, vagy kockásítással takarták ki a rendőrök arcát, ehelyett trollfejeket és dinoszauruszfejet montíroztak a képre. Az elsőfokú ítélet a portálnak adott igazat, mondván: betartotta a jogszabályokat és egyben véleményt is nyilvánított róluk.

2014. július 05. 10:27

Az Index a készenléti rendőrök új egyenruhájáról írt cikkéhez olyan képeket szerkesztett, amelyen nem a szokásos, homályos vagy kockás folttal takarták ki a rendőrök arcát, hanem trollfejeket montíroztak a rendőrök fejére. A Készenléti Rendőrség emiatt beperelte a portált a jó hírnév megsértése miatt.

Az elsőfokú ítélet az Indexnek adott igazat. A bíróság a rendőrséggel ellentétben ugyanis viccesnek találta ezt a megoldást: „egyes rendőrök arcának helyén gunyoros, jellemzően azonban humoros, szellemes karikatúrák, egy esetben egy dinoszaurusz fej látható” – írják az ítéletben.

A bíróság a Készenléti Rendőrség keresetét a véleménynyilvánítás szabadságára hivatkozva utasította el. Az ítéletben azt írják: „az összeállítás nemcsak a készenléti rendőrség új egyenruhájáról számol be, hanem a magyar média által nehezen elfogadható helyzet sajátos stílusú kritikája is”.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cutcopy
2014. december 12. 18:18
A 2006-os véres tömegoszlatásnál jól jött volna..
Kárpáti Zoltán
2014. december 12. 18:15
A buziknak is el kell tudniuk viselni az igazságot.
drkovax
2014. december 12. 18:14
Akkor mostantól jöhetnek a trollfejű indexes "újságírók" is...
august
2014. július 08. 15:03
Azon gondolkodom, mi jöhet a trollfejű rendőr után? a trollfejű médiamunkás, a poitikus, egyházi vezető miniszterelnök, és a pórázon vezetett trollfejű analfabéta bűnöző? Vagy azokért az emberijogvédők tiltakoznának, hogy sérülnek a jogai?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!