Az Összefogás jelöltje megtámadta a fóti választás eredményét

2014. március 04. 18:01

Megtámadta a vasárnapi fóti időközi önkormányzati választás eredményét Takács István, aki az Összefogás színeiben másodikként végzett a polgármesterségért vívott küzdelemben. Takács szerint felmerül a láncszavazás gyanúja, megsértették a kampánycsendet és egyéb visszaélések is történtek.

2014. március 04. 18:01

Megtámadta a vasárnapi fóti időközi önkormányzati választás eredményét Takács István, aki az Összefogás színeiben másodikként végzett a polgármesterségért vívott küzdelemben.

Az MSZP-Együtt-PM-DK-MLP jelöltjeként indult politikus kedden Fóton tartott sajtótájékoztatóján elmondta, a megismételt időközi választás eredményeinek megsemmisítését és új választás kiírását kéri a helyi választási bizottságnak délután átadott beadványában. 

Takács István szerint többszörös visszaélések történtek vasárnap: a kampánycsendsértés mellett szervezett szavazószállítást, szavazásra buzdító sms-eket is jeleztek aktivistáik, valamint felvetődött a láncszavazás gyanúja is.  

Az MSZP helyi elnökségének tagja szerint a választás napján olyan kiadványt terjesztettek, amely személye lejáratását célozta, és minden alapot nélkülöz. A terjesztésre tanúk is vannak - mondta, hozzátéve: azt is tudják, hogy kik állnak emögött. Aktivistáik ezen kívül jelezték, hogy tudomásuk van szavazók mikrobusszal szállításáról, amelynek megerősítéséhez a térfigyelő kamerák felvételeinek felhasználását javasolják. 

Ugyancsak aggályosnak minősítette Takács István, hogy Bartos Sándor, a választáson győztes független polgármester, aki a Fidesz-KDNP, valamint a Kisgazda Polgári Egyesület támogatását is maga mögött tudhatta, névre szólóan juttatta el kiadványát, „nagy valószínűséggel a Kubatov-listák alapján” – tette hozzá.
    
Az ellenzéki összefogás jelöltje közölte azt is, hogy az egyes szavazókörben – a jegyzőkönyv tanúsága szerint – egy szavazólap hiányzott, ami felveti a láncszavazás gyanúját.
 
A most közel 350 szavazattal lemaradt Takács Istvánt a tavaly novemberi időközi választáson polgármesternek választották, ám a voksolás eredményét a szavazók egy részének szervezett szállításával összefüggő jogorvoslati, illetve felülvizsgálati kérelmek alapján a Budapest Környéki Törvényszék megsemmisítette, és új választási eljárás lefolytatását írta elő.
 
Fóton tavaly azért kellett időközi választást kiírni, mert a fideszes Cselőtei Erzsébet szeptemberben lemondott mind polgármesteri posztjáról, mind pedig az egyes számú választókerületben szerzett egyéni képviselői mandátumáról.

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2014. március 04. 20:07
Fletó októberi sms-e,az i-re a pont!
Carmelita Montiel
2014. március 04. 19:40
Elveszett szavazólap? Hm... Lehet, hogy az "Összefogás" láncszavazással érte el a dicsőséges második helyet? :)
Kvasztics Fedor
2014. március 04. 19:24
Ezzel akarják majd hitelteleníteni a választásokat. Rengeteg körzet eredményét fogják mondvacsinált okokkal megóvni, fő most a zavarkeltés, a választás eredményének kétségbevonása. Program helyett ezt tudják nyújtani, ennyi telik tőlük. Már az is közröhej, hogy Mesterházy arra biztatja a balos szavazókat, hogy közvélemény kutatók előtt vallják magukat fideszesnek, majd a szavazáskor húzzanak egy bazi nagy ikszet az összefogás mellé. Elképesztően gyerekes dolog egy miniszterelnök jelölttől.
states
2014. március 04. 19:19
Szegény szocik, annyira szánalmasak, hogy az ember lassan megsajnálja őket. Szerencsére a szenvedéseik 33 nap múlva véget érnek, a párttal együtt, mert aligha érik meg ebben a formában 2018-ban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!