Atv.hu: Visszalép Fóton a liberális polgármesterjelölt

2014. január 16. 12:31

Az atv.hu információi szerint nem indul a megismételt fóti polgármester-választáson Vargha Nóra, a Magyar Liberális Párt jelöltje. Vargha elmondása szerint Fóton nem, csak országosan változott meg a helyzet, de senki sem kényszerítette a visszalépésre.

2014. január 16. 12:31

Nem indul a március 2-án tartandó megismételt fóti időközi választáson a polgármesteri posztért Vargha Nóra Mária, a Magyar Liberális Párt jelöltje – írta csütörtökön az atv.hu. A Pest megyei településen azért kellett időközi polgármester- és képviselőválasztást kiírni, mert a fideszes Cselőtei Erzsébet tavaly lemondott polgármesteri posztjáról, valamint az 1-es számú egyéni választókerületben szerzett mandátumáról.

A november 24-én tartott voksoláson a városvezetői székért induló öt jelölt közül Takács István, az MSZP – Együtt-PM – DK közös jelöltje lett a befutó 25 százalékos eredménnyel. A második helyen a település egyik alpolgármestere, a független Bartos Sándor végzett (21,4 százalék), a harmadik Németh József független jelölt lett (20,6 százalék). Őt követte Földi Pál János, a Civil Összefogás a Fótiakért Egyesület jelöltje (19,8 százalék), míg Vargha Nóra Mária, a Magyar Liberális Párt színeiben utolsóként került ki a megmérettetésből 13 százaléknyi szavazattal.

A Budapest Környéki Törvényszék törvénysértésekre hivatkozva a múlt év végén megsemmisítette a választás eredményét, a végzés szerint az egész választási eljárást meg kell ismételni. Az új voksolást március 2-ára írták ki Fóton.

Az atv.hu-nak nyilatkozó Vargha Nóra Mária a visszalépésről hozott döntését véglegesnek nevezte. Mint mondta, Fóton nem változott semmi novemberhez képest, „országos szinten azonban igen”. Kérdésre válaszolva kifejtette, semmilyen megállapodást nem kötött a korábbi győztessel, Takács Istvánnal, majd közölte: akárki lesz a polgármester, külsős bizottsági tagként törekedni fog az együttműködésre vele. Vargha Nóra Mária úgy fogalmazott: az MLP teljesen ráhagyta a döntést.

Semmilyen nyomásgyakorlást nem éreztem, a párt abszolút liberálisan viselkedett” –mondta a portálnak.

Boruzs András, a Magyar Liberális Párt ügyvivője a cikk szerint az atv.hu-nak megerősítette: Vargha visszalépése nem része semmilyen politikai üzletnek. „Nem kértünk ezért cserébe semmit” – mondta Boruzs. Az MTI úgy tudja, hogy Vargha Nóra Mária hivatalosan még nem jelentette be visszalépését.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
GV0917
2014. január 16. 14:57
Mekkora hírértéke van annak,ha egy utolsó helyezett visszalép?
kamasuka
2014. január 16. 13:17
Ha szopnának, akkor ezek szerint nem működik majd az összefosás? Gabigabi leszólt, hogy lépjen már vissza a kiskegy, nehogy kiderüljön vagy feszegetni kezdjék azt, hogy vajh miért csak négyen, a férj, a mama, a papa és a k. jelölt szavazott csak rá?
Antigoné
2014. január 16. 12:44
Nyilván nagyobb esélyt lát így a baloldali győzelemre. Korrekt nőszemély.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!