Változó építési előírások a lánctartozások megelőzésére

2013. október 14. 09:43

Októbertől kötelező elektronikus építési naplót vezetni az induló építési beruházásoknál. Egyúttal más, az építőiparban keletkezett jogviták gyors lebonyolítását szolgáló intézmények is bevezetésre kerülnek.

2013. október 14. 09:43

Az építési napló eddig is létezett, ám októbertől az induló építkezések esetében kötelező lesz elektronikus formában naponta vezetni, akkor is, ha az adott napon semmilyen fontos esemény nem történt. A dokumentumot nyomtatványkitöltő programmal kell kitölteni, majd háromnaponta feltölteni egy központi adatbázisba. A megrendelő a naplót folyamatosan ellenőrzi, megjegyzéseit szintén felvezetik a naplóba.

Az épület elkészülésekor az átadás-átvételi jegyzőkönyvet szintén elektronikus formában kell elkészíteni és a naplóhoz csatolni. Az elektronikus dokumentáció elmulasztása bírság kiszabását vonja maga után ‒ mondta el az Origo-nak a Kovács Réti Szegheő Ügyvédi Iroda szakértője, hozzátéve, hogy a rendelkezések bevezetését a lánctartozások megelőzése indokolta.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!