Megnyílik az egyetemi lelkészség felújított temploma Szombathelyen

2013. október 15. 09:04

Szentmise keretében szerdán nyílik meg Szombathelyen az egyetemisták előtt a katolikus egyetemi lelkészség kívülről és belülről teljesen felújított Szent Norbert-temploma – közölte a Szombathelyi Egyházmegye sajtószolgálata az MTI-vel.

2013. október 15. 09:04

Az egyetemisták évkezdő szentmiséjét Veres András megyés püspök mutatja be, aki megáldja a felújított templomot. A Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központja és a Szombathelyi Egyházmegye 2011-ben hozta létre a Szombathelyi Katolikus Egyetemi Lelkészséget, egy évvel később pedig az egyházmegye megalapította a II. János Pál pápáról elnevezett szakkollégiumát, lehetőséget kínálva a jelentkezőknek arra, hogy az egyetemi oktatással párhuzamosan a keresztény közösségben, hitéletükben is gazdagodjanak.

A Szombathelyi Egyházmegye még az előző tanévben a Petőfi Sándor utcában lévő Szent Norbert-templomot jelölte ki arra, hogy az egyetemi lelkészség lelkipásztori működésének színhelye legyen, ott a mindenkori egyetemi lelkész a főiskolásoknak és az egyetemistáknak lelki programokat szervezzen és egyházi szertartásokat végezzen – írták. Az egykori Zárda-templom pályázati forrásokból, a hívek adományainak és az egyházmegye anyagi támogatásának köszönhetően megújulva várja a szombathelyi egyetemistákat és főiskolásokat.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!