Kiszelly: Horn értett a nép nyelvén

2012. július 08. 11:13

Horn Gyula volt az utolsó olyan baloldali politikus hazánkban akinek sikerült „mozognia, együtt hullámoznia a lakossággal” – szögezte le Kiszelly Zoltán az MR1-Kossuth Rádióban. A politológus szerint ehhez hasonló 2006-ban sikerült ugyan Gyurcsány Ferencnek, ám a felépített imázst az őszödi beszéd kiszivárgása lerombolta.

2012. július 08. 11:13

Kiszelly Zoltán politológus vasárnap, az MR1-Kossuth Rádió 180 perc című műsorában kijelentette: „A XX. századi magyar történelem nagyon meghatározó figurája Horn Gyula volt miniszterelnök”.

A szakember Horn Gyula történelmi szerepét ismertetve beszélt az egykori miniszterelnök kommunista rezsim idején betöltött tevékenységéről, a demokratikus átmenetben felvett reformpolitikai szerepről is. A rendszerváltás idején Horn Gyula külügyminiszterként vett részt a vasfüggöny szimbolikus lebontásában, illetve ő engedélyezte a kelet-németek továbbutazását az NSZK felé is. A politikai jobboldal ugyanakkor inkább 1956-os karhatalmista aktivitását és kormányfői tévedéseit hangsúlyozza — tette hozzá Kiszelly.

A politológus úgy véli: Horn Gyula volt az utolsó magyar baloldali politikus, aki „értett a nép nyelvén, és együtt mozgott, együtt hullámzott a lakossággal” — természetesen ő is legfontosabb szavazói bázisára, a nyugdíjasokra figyelt elsősorban. Ehhez hasonló imázst Kiszelly szerint később csak Gyurcsány Ferencnek sikerült felépítenie 2006-ban, ám azt az őszödi beszéd megjelenése néhány hónappal később lerombolta.

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tarackos
2012. július 09. 09:09
"Kiszelly: Horn értett a nép nyelvén" Meglehet. Aztán lőn vki akit több köt össze Gyufával mint ami elválasztja és ő is ért a nép nyelvén. Dejszen uattól tanultak mindketten! János bától...
hazug politikusok
2012. július 09. 07:15
Horn Gyula legjobb tanítványa Orbán Viktor volt. 1998-ban 500 ezerrel többen szavaztak az MSZP-re mint pártra mint a Fideszre. A Balliberális kommunista utód párt akkor összenőtt a konzervatívnak nevezett kommunista utód pártokkal a hatalomért ami az MDF és a Kisgazda volt. Horn kihozta őket 1989-ben a prágai börtönből őket.
Peter8811
2012. július 09. 05:25
„Kiszelly: Horn értett a nép nyelvén” Hogyne értett volna, Kalasnyikov elvtárssal együtt.
kalasnyikov
2012. július 09. 04:20
horngyuszi egy mocskos disznó, megérdemli Isten valamennyi létező büntetését. Elárulta először pártját, népét, kiforditotta pufajkáját és hatalomba segitette a szarházi és tolvaj arbat gyermekeit.Verje ki rá a faszát a mindenható..DDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!