Ellenzi az abortusztablettát a KDNP

2012. május 22. 11:54

Harrach Péter frakcióvezető szerint az abortusztabletta kiterjeszti az életellenes fellépés lehetőségét.

2012. május 22. 11:54

A KDNP elvi okokból ellenez minden olyan cselekményt, ami az élet ellen irányul. Harrach emlékeztetett, hogy száz élve születésre hazánkban 35-41 abortusz jut. Az abortusztabletta alkalmazása nem csak hatalmas pszichikai terhet ró az anyára, de fizikailag sem veszélytelen. A tablettát mint módszert különösen, az abortuszt pedig általánosságban elveti a kereszténydemokrata frakció.

Harrach Péter szerint a gyógyszergyártók lobbijának köszönhető, hogy egyáltalán felmerült a kérdés. A Magyar Nemzet szombaton írt először az abortusztablettáról, ami forgalomba nem kerül, csak intézményi keretek között lesz használható. A gyógyszer rendelhetőségét a lehető legszigorúbb feltételekhez kötik.

Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár a parlamentben elmondta: a regisztráció nemzetközi törvényi kötelezettségek miatt kötelező volt hazánkban is. Az OEP által történő befogadás és az alkalmazás viszont nem az, és addig nem is engedélyezik az abortusztablettát, amíg az alkalmazás kockázatairól, illetve a hosszú távú mellékhatásokról.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!