Pénzben folyósítják a családi pótlékot

2012. április 25. 18:25

A szociális államtitkárság szerdai közlése alapján a családi pótlékot továbbra is pénzben fogják megkapni a kedvezményezettek, a gyermekvédelmi kedvezményt viszont teljes egészében utalványként folyósítják majd.

2012. április 25. 18:25

Több támogatást, köztük a családi pótlékot továbbra is pénzben, a gyermekvédelmi kedvezmény teljes összegét viszont utalvány formájában kapják meg a családok; a rendszeres szociális segély kifizetési módjáról az önkormányzat dönthet – közölte szerdán a szociális államtitkárság szerdán.

A közlemény szerint a rászoruló gyermekeknek és családjuknak biztosított rendszeres gyermekvédelmi kedvezmény teljes összegét – évi két alkalommal gyermekenként 5800 forint – utalványban kapják meg a családok. Mint írták, e kiegészítő típusú ellátás célja elsősorban az, hogy jellemzően az iskolakezdéshez és a gyermekneveléssel összefüggő egyéb kiadásokhoz nyújtson segítséget.

A rendszeres szociális segély esetében az utalványban való folyósítás nem kötelező. Az önkormányzat dönthet arról, hogy ha az összeg meghaladja a 10 ezer forintot, annak egy részét, 5 ezer forintot Erzsébet-utalvány formájában fizessék ki.
 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2012. április 25. 19:13
Sok családnak természetben kellene. A gyerek kapjon ennivalót, amit nem vihet haza, meg beszállni a rezsibe, hogy ne tudják kocsmázásra, cigire gépezésre költeni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!