Ellenőrzi Orbán ételeit a TEK

2011. november 14. 10:04

A Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai ellenőrzik Orbán Viktor, és az ország vezető politikusainak ételeit a hivatalos rendezvényeken - értesült a Blikk. A szakértők elsősorban az alapanyagokat és a technológiát figyelik.

2011. november 14. 10:04

Nemcsak testőrök, de élelmiszer-biztonsági szakemberek is védik Orbán Viktor, és az ország vezető politikusainak egészségét - írja a Blikk. A lap szerint a miniszterelnök, Schmitt Pál köztársasági elnök, és a velük egyszintű külföldi vezetők tányérjára kerülő ételeket a hivatalos rendezvényeken a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai ellenőrzik.

A vezetők fogásait a beszerzéstől a sütésen, főzésen, ízesítésen át egészen a felszolgálásig ellenőrzésük alatt tartják a szakértők. „Az ételek megfelelő elkészítésének technológiáját figyeljük, szükség esetén beleszólunk, és ha kell, akkor tiltunk is” – mondta a lapnak Kocsis Nándor rendőr alezredes, a Terrorelhárítási Központ kiemelt főreferense. Mint mondta, már két nappal a rendezvények előtt bejárják a helyszínt, az akkor vett élelmiszermintákat pedig laboratóriumi vizsgálatoknak vetik alá.

A cikk megjegyzi, a hivatalos eseményektől eltekintve a kormányfő általában spontán módon választja ki azt az éttermet, ahol aztán enni fog. A Blikk szerint hétköznap a Parlament közeli étkezdékben, vidéki útjain pedig helyi éttermekben fogyaszt Orbán Viktor. A miniszterelnök és családja otthoni asztalára termelőtől vagy piacon vásárolt alapanyagból készült étel kerül - állítja a lap.

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szedlacsek
2011. november 15. 12:42
Most min kell fikázni? Ez miért hír? Nyomul a ballib fintorgás? Gyurcsány állami pénzen finanszírozott védelme, miért nem kérdés, és Bajnai irodája? Ugyan Uraim és elvtársak...
HSL
2011. november 14. 22:56
ezt se tanította meg a zannya, hogy nem illik válogatni, meg piszmogni az étellel?!
Samsa
2011. november 14. 13:46
Olyan jól mutat, az a jószág a vállán. Az isten is hentesnek teremtette, de sajnos nem az lett belőle!
Fakutya ezredes
2011. november 14. 12:15
Mi ez a HALAL VAGAS a kepen? Eredetileg nem az volt. Megbolondult mindenki?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!