Az EB megadóztatná a pénzügyi tranzakciókat

2011. július 06. 12:05

Algirdas Semeta uniós adó- és vámügyi biztos szerint a pénzügyi tranzakciók megadóztatása az „az uniós költségvetés közvetlen és önálló bevételi forrása lenne”.

2011. július 06. 12:05

Algirdas Semeta uniós adó- és vámügyi biztos a Süddeutsche Zeitungnak elmondta: az Európai Bizottság tervezi a pénzügyi tranzakciók megadóztatását, melynek bevételéből mind az EU, mind a tagországok költségvetése részesülne.

Az EB a biztos szerint a részvényügyletekre a tranzakciós érték 0,01 százalékának megfelelő adót vetne ki, az úgynevezett származtatott termékekkel végzett ügyletek esetében használt kulcs viszont 0,01 százalék lenne.

A Tobin-adó néven ismert adófajta „az uniós költségvetés közvetlen és önálló bevételi forrása lenne” - szögezte le Semeta. A tagállamok az említettnél magasabb kulcsot is bevezethetnének, a többletet pedig költségvetésük finanszírozására fordíthatnák.

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Django
2011. július 06. 19:35
Remélem Orbán ezt sem hagyja. Nem jönne jól egy ilyen adó.
Petrov
2011. július 06. 17:18
mi ez a sok dislike? bár ha jobban belegondolok 0,01% tényleg kevés, 1% jelentősebb hatást érne el :D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!