Túlszárnyalta Sztahanovot egy ukrán bányász

2010. augusztus 10. 16:35

Megdöntötte a szovjet élmunkás 1935-ös eredményét egy ukrán vájár: a Donyeck megyei Szerhij Semuk 223 százalékosra teljesítette munkatervét 170 tonna szén kifejtésével. A munkás és társai jelentős jutalomban részesülnek.

2010. augusztus 10. 16:35

Hatvannyolc tonnával több szenet hozott a napvilágra Szerhij Semuk ukrán bányász, mint szovjet kollégája 1935-ben. A Donyeck megyei élmunkás keze alá két beosztott is dolgozott, és egyházi áldásban is részesült, így tudta 170 tonna kifejtésével 223 százalékra teljesíteni a munkatervet. Semuk elmondta: a szertartásnak köszönheti, hogy még csak el sem fáradt egy-egy nyolcórás műszak végére.

Az érintett bányavállalat közölte: Semuk Ukrajna legfiatalabb érdemes bányásza, munkatársaival együtt jelentős jutalomban részesül, valamint oklevelet is kap teljesítménye elismerésére.

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!