Kövér vagy? Fizess!

2010. július 22. 14:43

Egy német kereszténydemokrata politikus szerint meg kell adóztatni a kövér embereket, hogy ellensúlyozzák a rájuk költött egészségügyi pluszköltségeket. Aki szándékosan egészségtelen életet él, az viselje a következményeit.

2010. július 22. 14:43

Bildben Marco Wanderwitz szerint fel kell tenni végre a kérdést: meddig kell másoknak fizetni azt az óriási többletköltséget, amit némelyek ésszerűtlen és szenvedélyes étkezési szokásainak következtében jelentkeznek az egészségügyben. Meddig kéne a társadalmi szolidaritásnak elviselni ezt a felelőtlen életvitelt? A 34 éves honatya szerint aki szándékosan az egészségtelen életvitelt választja, annak viselnie kell az ebből adódó financiális következményeket.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Transzilva
2010. július 25. 15:56
Ezen az alapon, akkor adóztassuk meg az összes dohányost, kávézóst, éjszakázóst, anorexiást, bulimiást, diszkódrogost, alkoholistát und so weiter ... és politikust :)
Fiona1
2010. július 22. 21:12
Maga a kiindulási pont hibás. Nem mindenki azért kövér, mert egészségtelen életmódot folytat. S innentől kezdve lükeség az egész.
magnamater
2010. július 22. 20:58
Ezt nálunk nem szabad bevezetni- Három eset lehetsége: Szegények azért kövérek, mert csak kenyérre és krumplira teli, s mindkettő hízlal Jómódúak: rengeteget költenek fogyókúrára, ami sokba kerűl, de nem használ Sokszoros milliárdosok: ők nem szoktak adót fizetni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!