A jó nő káros az egészségre

2010. május 05. 10:26

Spanyol kutatók szerint a feltűnően szép nők károsak a férfiak egészségére. Jelenlétük megemeli a kortizon stresszhormon szintjét, mely kis mennyiségben javítja a közérzetet és élénkít, ha azonban túl magas a szintje, az szívbetegséghez, cukorbetegséghez, magas vérnyomáshoz és impotenciához vezethet.

2010. május 05. 10:26

A Valenciai Egyetem tudósai 84 egyetemista fiút teszteltek: beültettek egy helyiségbe az alanyok számára egy feltűnően szép nőt és egy férfit. Ezek után beküldték a fiúkat a szobába azzal a feladattal, hogy fejtsenek meg egy rejtvényt. Miközben dolgoztak, egyszer a férfi távozott, máskor a nő; a teszt kimutatta, hogy amikor a nővel maradtak kettesben öt percre, az alanyok szervezetében a kortizon stresszhormon szintje megemelkedett, amikor viszont a férfival, változatlan maradt. 

Ez a hormon kis mennyiségben javítja a közérzetet és élénkít, ha azonban krónikusan magas a szintje, az szívbetegséghez, cukorbetegséghez, magas vérnyomáshoz és impotenciához vezethet. A kutatók megállapították: azokban az alanyokban emelkedett meg a legjobban a kortizonszint, akik nem tartották magukat azonos súlycsoportúnak a nővel, azaz kishitűek.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mrjoshua
2010. május 05. 14:09
Vállalom.
miloka
2010. május 05. 13:32
Fiúk! Nem kell elkeseredni! Ezt a spanyol kutatók mondják! Ismeritek az átlag spanyol nőket?? Hát ha közöttük meglátnak egy egy jó nőt ( mert szerintem közöttük ritka mint a fehér holló), akkor természetes a dolog! :))))))
röviden
2010. május 05. 13:21
Nem tudom, most pechem van vagy mázlim.
Szenzor
2010. május 05. 12:55
"A jó nő káros az egészségre" Totál le vagyok robbanva fizikálisan. Szívem épphogy ketty, azt is félre-, a cukrom magas, a laboromban 7db csillagozott eredmény
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!