Megtalálták az agydaganatért felelős géneket

2009. december 27. 19:57

Az agydaganat egyik legagresszívabb fajtájának kialakulásáért felelős génekre bukkantak kutatók.

2009. december 27. 19:57
Az inoperábilis tumorokat okozó glioblasztómával kapcsoaltban a kutatók a mai napig nem értették, hogy mi lehet az oka annak, hogy a betegség ennyire agresszív. A Kolumbia Egyetem kutatói csapata a rák terjedésének okaként nemrég két gént nevezett meg - számol be a BBC. Amikor a kutatók mindkét gént kiiktatták az emberi glioblasztóma-sejtekben, teljesen meg tudták akadályozni a tumor kialakulását a kísérleti egerek esetében.

A Kolumbia Egyetem kutatói jelenleg azon kísérleteznek, hogy olyan gyógyszert fejlesszenek ki, amely ugyanezt a a hatást fejti ki az emberek esetében is. "Ez azt jelenti, hogy nincs szükség a továbbiakban arra, hogy a kisebb agytumorok elleni orvosságok kifejlesztésére pazaroljuk az időt - mostmár a nagyobbakkal is felvehetjük a harcot" - mondta a kutatás vezetője, Antonio Iavarone. A kutatók szerint a felfedezéssel újult erőre kaphatnak azok a remények, amelyeket a rák elleni gyógymódok kifejlesztésébe vetettek.

Megtalálták az agydaganat felelősét (FN)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!