Juhász Gábor az új titokminiszter

2009. szeptember 10. 12:06

Az igazságügyi tárca államtitkára lesz Ficsor Ádám utóda.

2009. szeptember 10. 12:06
Juhász Gábor, az igazságügyi tárca államtitkára lesz a polgári titkosszolgálatokat felügyelő tárca nélküli miniszter, közölte a kormányszóvivő csütörtökön. Bajnai Gordon a frakcióülésen azzal indokolta döntését, hogy szorosabb koordinációra van szükség a titkosszolgálatok és a rendőrség között, ugyanakkor hangsúlyozta azt is: továbbra is úgy gondolja, a polgári titkosszolgálatok felügyeletét minél távolabb kell tartani a politikától.

Juhász Gábor kinevezése egyben azt is jelenti, hogy az MSZP továbbra is szoros felügyelet alatt tarthatja a titkosszolgálatokat. Váltást jelent ugyanakkor, hogy a leginkább Gyurcsány Ferenchez köthető Szilvássy György és Ficsor Ádám után az inkább a párt régi kádereivel, leginkább Kiss Péterrel együtt mozgó politikust neveztek ki a szolgálatok felügyeletére. Ficsor Ádám augusztus elején jelentette be, hogy szeptember 14-én távozik posztjáról. Ezt az MSZP választási kampányában vállalt feladatával indokolta. Arról egyelőre nincs döntés, hogy ki lesz Juhász Gábor utóda az államtitkári poszton. (MTI)

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
freehckr
2009. szeptember 10. 12:16
"a polgári titkosszolgálatok felügyeletét minél távolabb kell tartani a politikától" Juhász elvtárs esetében ez nagyon nem állja meg a helyét: http://ellenkultura.blogspot.com/2009/02/mesek-farkasborbe-bujt-juhaszrol.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!