Fókusz

2023. április 26. 08:38

2023. április 26. 08:38
null

„Többé nem engedhetjük meg magunknak a gazdagokat!” feliratú transzparenst tart a Letzte Generation (utolsó nemzedék) környezetvédő csoport aktivistája, miután festékkel fújták le a Prada luxusáruház kirakatát Berlinben április 22-én. A klímaaktivisták álláspontja szerint a tehetős réteg életvitele hatványozottan termeli az üvegházhatású gázokat, ugyanakkor a hétköznapi embereknek kell viselniük a felmelegedés következményeit. Az utóbbi hónapokban számos műkincset – többek között Claude Monet, Gustav Klimt, Vincent van Gogh és Jan Vermeer van Delft festményeit – rongáltak meg világszerte az éghajlatváltozás miatt aggódó mozgalmárok. Az olasz kormány az eddigieknél keményebb büntetésekkel kíván fellépni a jelenséggel szemben: tízezertől hatvanezer euróig terjedő kártérítés megfizetése mellett büntetőjogi szankciókkal sújtja azokat, akik megrongálják, meggyalázzák vagy eltorzítják a kulturális javakat.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!