Értékálló, mértékadó, szerethető – Tízéves a Highlights of Hungary

2022. december 07. 17:04

Tíz éve indult el a Highlights of Hungary, nem kisebb céllal, mint hogy felkutassa a kiemelkedő magyar teljesítményeket határon innen és túl. Olyan példaértékű és kreatív embereket, közösségeket és kezdeményezéseket keres, akik és amelyek az adott évben kiemelkedőt tettek országunkért és nemzetünk jövőjéért. Mi a siker receptje? Oláh Zsanett-tel, a Highlights of Hungary ügyvezető igazgatójával és Partos Bencével, a Mindset Pszichológia alapítójával beszélgettünk. 

2022. december 07. 17:04
null

Ünnep a tízéves jubileum?
Oláh Zsanett: Sokkal inkább motiválónak érzem az eddigi eredményeinket, egyfajta bázisnak és tapasztalatnak, amire támaszkodhatunk.

Pedig az előző néhány év még egy díjhoz kapcsolódó projekt esetében sem lehetett könnyű időszak, gondoljunk például a covidjárvánnyal kapcsolatos megpróbáltatásokra.
O. Zs.: S az ukrajnai háború és a gazdasági következményei miatt is felértékelődik az elismerés fontossága.

Milyen formában szükséges erre reagálnia a Highlights of Hungarynek?
O. Zs.: Lényeges, hogy különösen most, amikor negatív érzések, például félelem, szorongás áramlik felénk, felhívjuk a figyelmet arra, hogy mennyire nélkülözhetetlen esszencia az elismerés. Az elismerés pszichológiájának egyik alapvetése, hogy ha szeretnénk, hogy valaki megismételjen egy viselkedésformát, akkor azonnal jutalmazni kell, erős pozitív visszajelzést kell adni. Nekünk pedig, akik az elismerést adjuk, felelősségünk van abban, hogy kit tüntetünk ki vele.

Lényeges, hogy nagy nemzeti sikereink mellett felhívjuk a figyelmet a mindennapi kis győzelmekre is”
Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!