Otthonról járunk haza

2021. augusztus 18. 13:17

Felvidékről érkezett Tokaj-Hegyaljára, mérnökből lett borász, ma már a patinás borvidék aktív alakítója és szervezője s kiváló borok megalkotója. Bodó Judit vallja: „ha már el kellett jönni, jó irányba vezetett bennünket a Jóisten”.

2021. augusztus 18. 13:17

Gacsályi Sára írása a Mandiner hetilapban.

„A borászkodás nélkül sehol sem lennénk, a bor az alapja minden közösségépítő munkánknak. Adva volt a feladat, amikor húsz éve Tokaj-Hegyaljára kerültünk. Láttuk, hogy a mi generációnk elszivárog innen, és reméltük, hogy a szőlő segítségével – amiről nem lehet egy-két, de még tízéves rendszerben sem gondolkodni – meg tudjuk mutatni a helyi értékeket, s értelmes életcélt, életpályát mutatunk majd a fiataloknak” – mondja Bodó Judit mérnök, a Bott Pince egyik tulajdonosa, a Borászok Borásza 2021 díj nyertese. Bár a titulusok helytállók, az elismerések hízelgők, Juditot nem ezek teszik példamutató nővé, inkább a szíve, a kitartása és az őszintesége. Vallja: a minőség a kulcs, bármibe kezdjen is az ember. „Mi semmit nem tudtunk volna tenni, ha a jó bor nem hozza ide a jó embereket. A magas színvonallal viszont üzenünk magunkról, és meghallják a hívást azok, akik szeretnének a vidékről gondolkodni, a térségért és az itt lakókért tenni.” 

A szőlő mindenkit elvisel, csak a lusta embert nem”
Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!