Fókusz

2020. június 24. 13:03

2020. június 24. 13:03
null

Megrázta az országot Benedek Tibor halála: több ezren búcsúztak a Margit­szigeten a háromszoros olimpiai aranyérmes, világ- és Európa-bajnok vízilabdázótól, aki múlt csütörtök hajnalban, életének 48. évében, hosszan tartó, súlyos betegség után hunyt el. Benedeket négyszer választották meg az év legjobb magyar vízilabdázójának, 2000-ben beszavazták az évszázad magyar vízilabda-válogatottjába. 2010-től edzőként segítette Kemény Dénes szövetségi kapitányt, és 2013 elején vette át tőle a szakvezetői tisztséget. Ugyanekkor az év legjobb magyar szövetségi kapitányának választották meg. 2016 végén távozott a válogatott éléről, később az utánpótlás fejlesztéséért dolgozott, 2018-tól az UVSE Vízilabda Sportegyesület szakmai munkájában töltött be kulcsszerepet. Benedek Tibor idén májusban közölte, hogy minden vízilabdával kapcsolatos tevékenységtől visszavonul, és a következő években kizárólag szurkolóként vesz részt a hazai sportéletben.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!