Így nevelj úriembert a kisfiadból!

2017-03-30 18:25:31
Családháló
Családháló
Erika a Yellow Pear Photograpy című blog írója és a fotók készítője. Öt gyermeke van: egy kislány és... NÉGY KISFIÚ!

„Erika a Yellow Pear Photograpy című blog írója és a fotók készítője. Öt gyermeke van: egy kislány és… NÉGY KISFIÚ! Így aztán Erika folyamatosan azon dolgozik, hogy fiaiból jó értékrendű, egészséges szemléletű úriembereket faragjon. Mindez egyelőre nem tűnik könnyű feladatnak, de Erika és férje eltántoríthatatlanul hisznek abban, hogy rendes férfiakká nevelik egyelőre kissé szétszórt és hangos fiaikat. Hogy hogyan? Itt van néhány tipp tőlük! Fiús anyukák, figyelem!

Mutassunk jó példát!

Jó modort, kedvességet és tiszteletet csakis élő példával lehet tanítani. Ha az utcán, vagy bárhol észrevesztek egy embert, aki segítségre szorul, mutasd meg, hogyan segítesz neki. Ha a buszra idős néni száll fel, add át neki a helyed. Ha a gyerekek azt látják, hogy az apjuk mindig előreengedi a nőket az ajtóban, vagy megtartja nekik az ajtót, akkor ők is ezt fogják tenni.

Tanítsunk hétköznapi helyzetekben!

Minél átlagosabb egy helyzet, annál jobban lehet jó modort, lovagiasságot tanítani. Például, ha egy anyukának nehezére esik a boltban hisztiző gyerekeit leállítani, érdemes elbeszélgetni fiainkkal arról, hogyan tudnánk segíteni, miközben arról is beszéljünk, milyen nehéz dolga lehet az anyukának ebben a helyzetben.”

(...)

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.