A csoda

2015-04-17 10:35:55

Tallián Hedvig
iMád
Tokaj a száraz furminttal nem kizárólag önmagát, a régiót élesztheti újjá, de erőre kapva üzenhet az egész országnak, hogy a remény nem csupán pislákol, de lángol.

„A csoda karnyújtásnyira van. Ám mivel beletokosodtunk a brutális szürke valóságba lemondtunk a csodáról. A remény, mélyen elnyomva mégis él, és káprázatos módon tör magának utat - csak új csomagolásban. Száraz furmint formájában ugrik elő a palackból és nem csak a fogyasztókat veszi le a lábáról, de intelligens fiatalok kezdenek komoly és izzadságos szőlőmunkába, és művelnek meg egyre nagyobb és nagyobb területeket.

Tokaj a száraz furminttal nem kizárólag önmagát, a régiót élesztheti újjá, de erőre kapva üzenhet az egész országnak, hogy a remény nem csupán pislákol, de lángol. A palackba zárt jóízű, száraz üzenet pedig a világba viszi a magyarok hírét, túllépve sunyi politikán, hamisságon. Ahogy szépen lassan utat tör magának a száraz furmint és szerez rajongókat itthon és a világban, úgy töri az utat nemes nagytestvérének.

Mert ahol kinyílik egy üveg száraz, ott előbb-utóbb kihúzzák a dugót egy palack Tokaji Aszúból is és vele visszatér a világ életébe a csoda.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.