Új főigazgatója lesz a Szent János Kórháznak

2019. február 25. 22:42

Távozik a János Kórház főigazgatója az Index információja szerint.

2019. február 25. 22:42

Az átadás-átvétel várhatóan a mai napon lesz. A héten két miniszter, Varga Mihály és Gulyás Gergely is bejárja a patinás intézményt, és úgy tudjuk, a II. és XII. kerületi polgármester is jelen lesz.

Információink szerint a kórház élére Takács Péter kerülhet, aki jelenleg az Emberi Erőforrások Minisztériumának főosztályvezetője.

A kórházon belül már régebb óta úgy tudják, hogy a János Kórház küszöbön álló átalakítását új vezető fogja irányítani. Az Egészséges Budapest Program szerint a kórháznak a Kútvölgyi kórházzal együtt fontos szerepe lesz a környező kerületek ellátásában.

A Semmelweis Egyetem itt működő egységei elköltöznek, így itt fog létrejönni az  Észak-,Közép-budai Centrum Kórház. A János Kórház épületeit felújítják. A Kútvölgyi tömbjében fog működni a II. és XII. kerületet ellátó új szakrendelő. A kórház feladatai is módosulnak. Mostani 800-as ágyszáma 500-600-ra fog csökkenni, zajlik a koncepció kidolgozása az új orvosszakmai feladatokkal. 

Kázmér Tibor 2012-ben került a Szent János kórház élére a váci Jávorszky Ödön Kórház vezetői posztjáról. A nagy tapasztalatú vezető 1998 és 2001 között az Egészségügyi Minisztérium helyettes államtitkára volt. Onnan került  az Országos Baleseti és Sürgősségi Intézet vezetői posztjára, és már 2005 és 2008 is irányította a Szent János kórházat.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik