Átlagosan napi 125 000 művi abortuszt végeznek a világon

2019. január 8. 3:18
Ezt a sokkoló adatot a Breitbart.com oldal közölte az Origo híradása szerint. Ezzel a művi abortusz vált messze a legelső halálokká, amennyiben az ilyen okból meg sem született magzatokat élőnek tekintjük.

A Breitbart.com szerint művi vetélés mintegy 41,9 millió áldozatot követelt.

Bár a 2018-as hivatalos adatok még nem állnak rendelkezésre, a statisztikai becslések (amelyek alapján például a világ népességét „valós időben” monitorozó Worldometers alátámasztják ezt az állítást.

Sőt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai még aggasztóbbak.

A WHO minimum évi 40-50 millióra becsüli az abortuszok számát, ami napi mintegy 125 000 művi vetélést jelent. A rendelkezésre álló adatok szerint 2010 és 2014 között átlagosan évi 56 millió abortuszt hajtottak végre, és valószínűsíthető, hogy ez a szám igaz a 2016-os évre is.

E szerint valóban igaz a döbbenetes adat, hogy az abortuszok száma nagyobb, mint a tíz vezető haláloké összesen.

Jelenleg a vezető két halálok – a szív– és érrendszeri betegségek és a stroke – miatt nagyjából 15,2 millió ember veszti életét évente a világon. A főbb halálokok között szerepelnek még a tüdőbetegségek, a cukorbetegség és a közlekedési balesetek is.

Az abortusz esetében persze folyamatos a vita, hogy a magzatok elpusztítása beszámítható-e a globális halálozásokba. Itt a politikai és erkölcsi megfontolások ugyanolyan súllyal esnek latba, mint a biológiai/orvosi szempontok.
Az orvosi közösség általában nem tekinti önálló személyiségnek a magzatot, ezért nem tartja gyilkosságnak az elpusztítását és nem számítja az abortuszt a halálokok közé.
 
Nagyon sokan viszont azzal érvelnek, hogy a magzat is már önálló entitás, így az elpusztítása gyilkosságnak tekinthető.

Az abortusz melletti és elleni érveknek még a felsorolására sincs lehetőség e rövid cikkben, de azt azért kijelenthetjük, hogy az abortuszok számával kapcsolatos adatok elég ijesztőek a világ halálozási adatainak tükrében.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában