Büntető feljelentést tett a Kardiológiai Intézet főigazgatója

2018. október 9. 04:53

Továbbra sem csillapodnak a kedélyek a Kardiológiai Intézetben.A Magyar Idők adta hírül, hogy a kórház főigazgatója belső vizsgálatot rendelt el és a rendőrségen is feljelentést tett, mert az elbocsátott szívsebész két betegének orvosi dokumentációja kikerült a Facebookra. Egyébként az a tény, hogy ez előfordulhatott, a körülményektől függetlenül ellentmond a minden orvos által letett, titoktartásra vonatkozó eskünek is.

A közösségi oldal egyik felhasználója a GOKI-ból elbocsátott Székely László szívsebész védelmében tette közzé az ominózus betegdokumentumokat. Az egyik annak a páciensnek a zárójelentése, akinek az operációja után, jogi-etikai vétség indokával menesztette a szívsebészt…

A másik dokumentum annak a páciensnek az ambuláns kezelőlapja, akinek a halálát egyes sajtóorgánumok összefüggésbe hozták Székely László elbocsátásával. Az elhunyt szívbeteg esete politikai vitává fajult.

Ezzel szemben az intézet főigazgatója, Andréka Péter közölte: a GOKI-ban nem maradt el egyetlen programozott műtét sem a szívsebész távozása miatt, az említett beteg pedig nem szerepelt az intézet hivatalos műtéti előjegyzési listáján.
A betegdokumentumok nyilvánosságra kerülése kapcsán a személyes adattal való visszaélés és a jogosulatlan adatkezelés lehetősége is felvetődik. Andréka Péter mindenesetre a IX. kerületi Rendőrkapitányságon tett feljelentést az ügyben.

A bejegyzés trackback címe: https://egeszseg.mandiner.hu/trackback/32271