A magyarok szerint az egészségügy a legnagyobb problémánk

2018. június 25. 11:28
Legalábbis erre következtethetünk az Európai Bizottság legfrissebb jelentéséből, amelyet az uniós állampolgárok megkérdezése alapján állítottak össze - számol be a portfolio.hu.

Az Európai Bizottság rendszeresen elkészített felmérése azt vizsgálja, hogy az uniós állampolgárok hogyan ítéli meg az országa gazdasági helyzetét, mennyire optimisták a jövőt illetően, hogyan alakul az EU-ba vetett bizalom és mekkora az eurózóna támogatottsága.

Rendszeresen megkérdezik azt is minden ország állampolgáraitól, hogy szerintük mi az adott tagállam legfontosabb kihívása, amit azonnal kezelni kellene.

A megkérdezett magyarok 46%-a említette az egészségügy és társadalombiztosítás helyzetét, ami messze meghaladja más területek fontosságát. A második helyen 24%-os részaránnyal következik a bevándorlás kérdése, a harmadik az emelkedő árak és megélhetési költségek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az is jól látható a fenti ábrából, hogy az egészségügy kérdését a magyarok sokkal fontosabbnak tartják, mint az EU-28 átlaga. Ha csak ennek a kutatásnak az eredményéből indulunk ki, akkor sürgős beavatkozásért kiállt az egészségügy idehaza.

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés