Rühös fertőzés terjed a Margit kórházban

2018. január 9. 10:54
Rejtett kamerás felvételeket készített az RTL az Index híradása szerint a Margit kórházban, ahol tudomásuk szerint betegek és dolgozók is megfertőződhettek rühöt okozó atkával.

A tévé azért ment, mert egy ott dolgozótól megtudták, komoly probléma kezdett lenni a rüh az osztályon. Betegek és ápolók és hozzátartozók is rühesek lettek a televízió információi szerint, ezután érdeklődtek a kórházban.

Az RTL az egyik dolgozótól úgy tudja, október óta küzdenek a rühességgel. A riporter rákérdezett a nővérpultban ülő nővéreknél a dologra, de kínos csend volt a válasz. Majd azt mondták, ők nem mondhatnak semmit. Aztán megkérdeztek pár beteget. Egyikük elmondta, őt fertőtlenítővel mosdatták le, így végül nem kapta el, de úgy tudja, három ápolót is kényszer-betegszabadságra küldték. Egy másik beteg pedig úgy tudta, a szomszéd szobában kapta el egy beteg. 

A rühesség egy atkafertőzés ami erős viszketéssel jár. Az atka alagutat fúr a bőrbe és allergiás reakciót vált ki, mondta a tévének egy szakértő. Emberről emberre terjed, használati tárgyakkal is terjedhet. A kórház keddre ígért választ a kérdésekre: hányan kapták el a fertőzést, illetve mit tettek azért, hogy ne terjedjen tovább a fertőzés az intézményben?

Összesen 5 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés