Interneten árulta petesejtjeit a magyar nő

2017. október 30. 4:45
Ritka büntetőügyben nyújtott be vádiratot a Fővárosi Főügyészség egy 36 éves nő ellen az Index beszámolója szerint. Az asszonyt azzal gyanúsítják, hogy fizetségért ajánlotta fel petesejtjeit meddő pároknak.

A nő 2013-2014-ben álnéven hirdette magát egy petesejt donációval foglalkozó netes fórumon. Így ismerkedett meg olyan nőkkel, akiknél a gyermek természetes úton nem fogant meg. A nő az így megismert emberek közül néhánnyal ténylegesen részt is vett a donációs eljárásban.

Az egészségügyi törvény a visszaélések elkerülésére azt írja elő, hogy petesejtet csak egyenesági rokon adományozhat. A vádlott és a vele kapcsolatba kerülő nők ezért közösen keresték fel a közjegyzőt, ahol azt állították, hogy egymás rokonai.    

A vádlott a nála jelentkező nőktől a donációs eljárás során felmerülő költségeire (utazás, orvosi vizsgálatok) hivatkozással kért pénz, néhány esetben viszont a petesejt adományozásáért is fizetséget kért.  A nő tisztában volt azzal, hogy egyszerre több embernek nem adományozhat petesejtet, ezért később már csak a hozzá fordulók pénzének megszerzése volt a célja.

A Fővárosi Főügyészség a nővel szemben bűnsegédként elkövetett emberi test tiltott felhasználásának bűntette, valamint több rendbeli csalás bűntette miatt nyújtott be vádiratot az illetékes bíróságra. A főügyészség a női ivarsejtet jogellenesen elfogadó öt nővel szemben szintén vádat emelt emberi test tiltott felhasználásának bűntette, illetve annak kísérlete miatt. Azzal a hat emberrel szemben, akik egyúttal csalás áldozatai is lettek, a nyomozást a főügyészség megrovás alkalmazása mellett megszüntette.  

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés