KI FOGJUK HARCOLNI A KÓRHÁZI FERTŐZÉSEK ADATAINAK NYILVÁNOSSÁGÁT!

2017. szeptember 19. 01:12

Most kapnak egy utolsó esélyt, a közadat-igényünkre válaszul megküldhetik a számokat. Ha ezúttal sem teszik, perre megyünk.

2017. szeptember 19. 01:12
TASZ

Elfogadhatatlan, amit a Magyarországon előforduló kórházi fertőzések adataival művel az állam. Bujkálás, kavarás, sunyiskodás, jogsértés, hülyének nézés – úgy tűnik, a kormányzati szerveknek bármi megéri, csak elkerülhessék az adatok nyilvánosságra hozatalát.

Lassan másfél hete jogszabályt sért az országos tiszti főorvos, mert nem hozza nyilvánosságra a tavalyi, kórházi fertőzésekről szóló jelentést…  Az adatokat a kórházak folyamatosan küldik meg az állami szerveknek, de még a legutoljára, 2016. december 31-én történt fertőzés adatainak megküldése óta is eltelt 8 hónap. Ennyi idő sem volt elég kielemezni az adatokat? Vagy netán valami rejtegetni valója van a tiszti főorvosnak?

Tavaly is csak október közepén tették közzé a jelentést, de idén résen voltunk… 

Az ÁNTSZ elismerte, hogy közérdekűek az adatok, tehát kötelező lenne nyilvánosságra hoznia őket, de azt mondta, hogy a társadalom nem elég érett rá, hogy az adatokat megismerje.”

Kapcsolódó cikkek

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
silenceCZ
2019. február 04. 10:26
mikor hogy, de 5 és 10% között lesz az adat. Kiváncsi vagyok, hogy mihez fog a TASZ kezdeni ezzel a számmal, mármint az uszításon kívül...
OrangeOrder
2019. február 04. 10:26
Hadd legyek demagóg én is. Ennyi pénzzel energiával, erőforrással már akár embereket is lehetett volna gyógyítani, kedves felforgató hazaárulók. Száradnátok meg.
nyugalom
2019. január 13. 10:56
A világ összes kórházában van kórházi fertőzés!
lajkakutyus
2018. november 12. 14:50
Hiába a sok pénz, intézkedés, a fertőzések megelőzését alapszinten -takarítók, ápolók- kellene elkezdeni. Mert ami az osztályokon takarítás címén folyik, az tragédia. A ránézésre 3 év végrehajthatót érdemlő "takarító" egy ronggyal törli le a WC. kagylót, majd a mosdót. Majd a xaros gumikesztyűs kezével segít beadni az öreg betegnek a kikészített gyógyszert. Ugyanazzal az 5 liter vízzel mos fel 5 kórtermet plusz a folyosót. A nővér a fertőző hasmenéses beteg tisztábatétele után nem húzza le a kesztyűt, hanem a kilincseket végigfogdosva slattyog el pelenkástól a gyűjtőig. Hiába tesznek be a szobába fertőtlenítőt, ha utána a kilincset megfogják a többiek. Nézzen meg valaki egy reggeli "mosdatást" az intenzíven. Ahogy betegről betegre hordják át a baktériumokat. Mindez saját látogatói tapasztalat. Nagy, fővárosi kórházban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik