Addig voltak elveim, amíg apám meg nem betegedett

2017. július 11. 03:19

Például nálam az is elvi kérdés volt, hogy nem adok hálapénzt. Csak aztán az élet máshogy alakult...

2017. július 11. 03:19
She.hu
Gasztroszex

…Nem tudtak érdekelni a szabályok, de még az elveim sem. Önálló életre kelt a testem. Megkerestem az orvost, és úgy nyomtam a zsebébe a borítékot, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne…

Csak azt tudtam, hogy az apám élete perceken belül a kezébe kerül. Én pedig azt akartam, hogy tegyen meg mindent, ami tőle telik. Akár a pénz miatt, akár azért, mert látta a kislányt, aki remegve várja vissza azt az embert, akinek az élete a kezében van. Akartam, hogy lássa: milyen fontos annak a férfinak az élete, akit perceken belül meg fog műteni.

Ha visszajátszom a jelenetet, akkor látom a szemében a kérdőjeleket. Nem értette a kétségbeesésemet, sem az elszántságot, ahogy a zsebébe gyömöszöltem a borítékot. Engem valamelyest megnyugtat a dolog, pedig ő, mint orvos, így is, úgy is legjobb tudása szerint tenné a dolgát…

…A magam részéről egyszerűen csak tettem, amit annak idején anyám is tett ilyen helyzetekben. Ez már nemcsak egy boríték volt, hanem egy nagy koreográfia, egy rendszer szintű mechanizmus része, aminek a megfékezéséhez túlságosan gyenge és tanácstalan voltam.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
o.92.06
2018. szeptember 15. 23:10
A legtöbben operáció előtt adják. Amikor műtétem volt mi is úgy adtuk. Sajnos a hálapénz egy hamis fogalom, inkább lefizetés vagy félelempénz. Nagy szokás még, amikor panaszokkal felkeresed a kedves orvost, aki pénz fejében ki is vizsgál. Először voltam nőgyógyásznál, az endometriózis és a PCOS félreérthetetlen tüneteivel és az orvos még csak meg sem ultrahangozott. Akkor nem volt módunk pénzt adni neki és legközelebb elmentem egy másik orvoshoz, aki kivizsgált és tovább küldött pénz nélkül is mert komolyan vette a hivatását. Sajnos sok orvos tényleg pénzért választja ezt a szakmát vagy kiég és nem hajlandó ezen változtatni. Ezeket az orvosokat a "hálapénzzel lehet működtetni". Ennyi..
puszika
2018. augusztus 26. 17:27
Tudod fiam,a dolog úgy áll,hogy az orvos hálapénz nélkül is ugyanúgy gyógyította volna édesapádat! Ez tény!! Az meg ,hogy édesanyád is így csinálta azt bizonyítja, a rossz beidegződések konzerváltak egy olyan rendszert ami abból a fatális félreértésből is adódik,hogy hálapénzért jobban gyógyít . Pedig annak feltételei a a pénz adásával sem változtak meg!
bunko_jobbos
2018. augusztus 26. 17:26
"Az elv olyan, mint a fing: tartod, amíg bírod, aztán elengeded." :-)
A teremburáját
2018. augusztus 26. 17:26
Azért adják, mert: 1. előnyt akarnak szerezni másokkal szemben, 2. mert magukhoz hasonlónak tekintik az orvost s nem bíznak a tisztességében. Az orvos meg ha pénzéhes, egyre kevésbé mer nyíltan előre kérni, mert a mai modern ketyerék világában könnyen tőrbe csalhatják s azt nem szeretné kockáztatni. Amúgy, ha valaki csak egy bizonyos orvoshoz ragaszkodik, az ezt hivatalosan is meg kellene tehesse s akkor fizessen is érte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik