Háznál végezte az álorvos a nemátalakító műtétet

2017. május 28. 7:03
Ezt a történetet akár abszurd tréfának is vélhetnénk, de a New York Times szerint, amelynek hírét a faktor.hu közölte magyarul, nem erről van szó.

Pedig a résztvevők alapján sok tényező utalna erre: házaspár, ahol a férj transznemű, a feleség pedig otthonukban szemtanúként asszisztál társa nemátalakító műtétjéhez-meglehetősen valószínűtlen sztori, s lám, mégis megtörtént.

 Külső szemlélőként azonban érthetetlen, hogy a történetben szereplő pár nem fogott gyanút már akkor, mikor egy ilyen komoly műtétet egy magát orvosként azonosító férfi nem kórházi körülmények között akart elvégezni. Ki is derült, az illetőnek sem engedélye, sem tudása nem volt egy ilyen beavatkozáshoz.  

Az 57 éves James Lowell Pennington denveri páciense lakásán végezte el a műtétet, a beteg felesége szeme láttára. Az álorvos szikékkel eltávolította a heréket, majd kezdetleges módon összevarrta a sebet, és távozott – írja a New York Post.

A másfél órás műtét során a transznemű nő rengeteg vért veszített, de a felesége csak 3 órával az orvos távozása után hívta a mentőket, mert ekkor még mindig vérzett párja sebe. Azonnal kórházba szállították, de túl sok idő telt el, így a heréket már nem tudták visszavarrni, Pennington beavatkozása pedig még komoly egészségügyi következményekkel járhat.

Az álorvost letartóztatták, eljárás indult vele szemben.

Összesen 10 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

dr. Hadházynak kellett volna szóljanak, az állatorvosoknál ez rutin beavatkozás, érzéstelenítés nélkül is alacsony az elhullás.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés