Tállya Furmint by Homoky Dorka

2017. február 20. 9:46

Konkoly Mihály
A bor meg én
Kóstoláskor az első gondolatom az, hogy természetes. Lendületes korty, élénk savakkal, nem túlzó alkohollal. Van benne anyag, de nem nehézkes. Kifejezetten jó inni.

„A fiatal borász hölgy családja hosszú ideje művel szőlőt Tállyán. 2012-ben kezdett el saját bort készíteni, természetesen családi támogatással, de előtte azért belekóstolt a fővárosi életbe, ahol bölcsészetet tanult. A családi birtokból kapott parcellákat saját felhasználásra. A borokat nagyon jól fogadta a piac. Íme a friss furmintjai:

Tokaji Furmint 2015

A Kővágó, a Hetény és a Nyergesek dűlők termését házasította össze Dorka. Két harmada tartályban, a többi része fában, spontán erjedt. Érett, de nem túlérett alapanyagra gondolok, amikor illatában a vilmos körte, őszibarack, birs, citrusok, zöld alma, ananász jelenik meg. Kóstoláskor az első gondolatom az, hogy természetes. Lendületes korty, élénk savakkal, nem túlzó alkohollal. Van benne anyag, de nem nehézkes. Kifejezetten jó inni. Még fiatal, egy év múlva rendezettebb lesz. Most 6 pont. (2500 Ft)”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában