60 kilós daganattal élt az amerikai férfi

2017. február 19. 23:48
Gyakran és rutinosan szídjuk a magyar egészségügyet és az orvosokat, persze sokszor nem ok nélkül. De azért a sokkal több pénzből gazdálkodó egyesült államokbeli egészségügyben is történnek ijesztő esetek, mint az, amelyről az Index számolt be az MTI híre alapján.

Hatvankilós daganatot távolítottak el egy 57 éves amerikai férfiról, akit orvosai éveken át azzal hitegettek, hogy csak kövér. A ritka műtétet egy gigadaganatokra szakosodott sebész, Vipul Dev végezte a kaliforniai Bakersfieldben.

A jóindulatú tumor valószínűleg egy betokozódott szőrszálból indult ki, amely elfertőződött, megduzzadt, végül saját véredényrendszert fejlesztett ki – mondta el az orvos a Bakersfield Californian című helyi lapnak. 
 
Az alhasból kiinduló daganat több mint 12 éve kezdett nőni. Az orvosok folyamatosan azt mondták a Roger Logan nevű páciensnek, hogy csak kövér. A tumor végül akkora lett, hogy leért a földig, ha a páciens leült. Logan a végén már járni sem tudott, minden idejét egy fotelban töltötte a lakásában.
 
Amikor a daganat elérte az 59-60 kilót, az orvosok azt mondták Logannek, hogy már túl kockázatos lenne a műtét, csak 50 százalék esélye lenne a túlélésre.
A férfi felesége, Kitty azonban nem nyugodott bele ebbe. Addig keresett egy specialistát, amíg rá nem bukkant a kaliforniai Vipul Devre, aki már több hasonló műtétet végzett. A Mississippi államban élő pácienst egy teherszállító repülőgép rakterében, a padozathoz rögzített karosszékében szállították el a 3200 kilométerra lévő Bakersfieldbe. Az út 40 órán á tartott. 
 
Az operációt január 31-én végezték el. Két nap múlva Logan évek óta először bírta összetenni lábait ahhoz, hogy felálljon és járjon. A férfi jelenleg lábadozik, és azt tervezi, hogy visszatér a normális élethez.
 

*Az anyag megjelentetését a Splendidea Communications Kft. támogatta

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában