Gasztroforradalom? Nem. Bocuse d’Or

2017. január 30. 10:39

D. Horváth Gábor
Magyar Nemzet
Míg részünkről Lyonban fölvonult a kormányközeli elit, addig a versenyek során először győztes amerikai csapat nemhogy egy vasat sem kapott a saját államától, de a vezetője szerint az amerikai kormánynak valószínűleg fogalma sincs arról, kik ők.

„Mivel az újságírók többsége nem volt a helyszínen, a zsűrizés bonyolultsága miatt a felröppent hírek és nyilatkozatok alapján adott tudósításokba tévedések kerültek. Így például nem igaz, hogy mi kaptuk a legjobb hústál díját. A zsűri épp ugyanannyi pontot adott érte az előttünk lévő, harmadik helyezést elért Izlandnak, mint nekünk, ráadásul mindkettőnknél többet kaptak a franciák, akik viszont egészében véve mögöttünk végeztek. És a hústálért azért mi kaptuk vigaszul a különdíjat, mert a dobogósok egyáltalán nem részesülhetnek benne, és mert a franciák másért kaptak. Mindezek persze apróságnak tűnnek, ám egy olyan versenyen, ahol ilyen részletek jelentik az eredményt, nem elhanyagolható dolgok.

Másként viszont toronymagasan állunk a dobogó tetején. Egyik nemzet csapata sem kapott annyi állami támogatást, mint a magyaroké. A budapesti selejtezőre és a versenyre való felkészüléshez a BDOR egyesület másfél milliárd forint állami támogatást kapott, ami olyan sok, hogy ennyitől még az ilyesfajta apanázsban részesülő skandinávok is megnyalták volna a tíz ujjukat. S mivel mindenki nemzetközi példákra hivatkozik, álljon itt is egy: míg részünkről Lyonban fölvonult a kormányközeli elit, addig a versenyek során először győztes amerikai csapat nemhogy egy vasat sem kapott a saját államától, de a vezetője szerint – ahogy azt a New York Timesnak nyilatkozta – az amerikai kormánynak valószínűleg fogalma sincs arról, kik ők.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Fanyalgás, rosszindulat minden mennyiségben. Most hirtelen azért lett az USA jó példa, mert egy vassal sem támogatja a sajátjait. Persze ha ugyanezt a magyar kormány tenné, akkor azért szedné le a keresztvizet róla a tisztelt szerző, hogy "ázsiai körülmények között", "saját költségén" kell fölkészülnie ez országot képviselő, elhivatott szakácsmestereknek.

A lényegük, hogy minden jóban keressék a rosszat.

50 évig olvastam rendszeresen a Magyar Nemzetet.

Ilyen ellenséges, hangulatkeltő cikket ritkán találni. A szerzőnek semmi nem jó, fogalma nincs erről a versenyről.

Arra sem ad magyarázatot, ha a franciák hústálja jobb volt, mint a mienk és ők kapták a legjobb növénytál díját, akkor miért nem végeztek előöttünk összetettben.

Megnyugodtam továbbra sem veszem ezt az újságot.
D.Horváth Simicska bábja. Nem csoda, hogy mind a két Pilhál is otthagyta őket.

Edzeni lehet, mert az egész menüt többször elkészítik előre, nem ott improvizálnak. Meg ki is kell találni. A szirkolás része valóban vicces - Hajdú B.-vel vagy Gundel Takáccsal (!) el tudnék képzelni egy élő közvetatést. Meg persze az is furcsa, hogy a szurkolók nem kóstolhatják meg az ételeket. De ettől függetlenül ennek hatása van az ország gasztrokultúrájára (igényesebb éttermek nyílnak) és annak megítélésére.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés