Még egy fertőző agyhártyagyulladásos beteget találtak

2016. december 13. 15:24

Sajnos nem maradt elszigetelt, egyedi eset a múlt heti, agyhártyagyulladásos megbetegedés, újabb esetet regisztráltak – adta hírül az M1 információja alapján az MTI.

Az elsőként megbetegedett gimnazistát sajnos nem sikerült megmenteni. A baktérium cseppfertőzéssel terjed, aki valamilyen módon kapcsolatba kerülhetett a belvárosi Veres Pálné Gimnáziumba járt diákkal, kérje a védőoltást, és bárki, aki a tüneteket észleli magán, ne várjon, azonnal keresse fel az orvost! 

A hirado.hu portálon azt írták: a múlt héten újabb budapesti fiatalnál mutatták ki laborvizsgálatok a fertőző agyhártyagyulladást. A húszéves fiút az Egyesített Szent István és Szent László Kórház intenzív osztályán ápolják.
 
Bobek Ilona, az intézmény osztályvezető főorvosa a Híradónak hétfőn elmondta: a fiatal állapota súlyos, még nem tudni, hogy életben marad-e vagy lesz-e maradandó károsodása. Jelenleg altatják és lélegeztetik. 
    
Mint felidézték: a múlt héten egy fiatal gimnazista halt bele a fertőzésbe. A fiú egyik évfolyamtársa szintén agyhártyagyulladás gyanújával került a Szent László Kórházba szerdán, de róla kiderült, hogy rosszullétét csak egy téli vírusos fertőzés okozta, és már haza is engedték.
   
Póta György, a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke a Híradónak azt mondta: a legveszélyeztetettebbek a csecsemők és a tinédzserek. Kiemelte: a megelőzés a legfontosabb, ugyanis a fertőző agyhártyagyulladás B és C törzse ellen is van védőoltás.
   
Ezzel együtt figyelmeztetett, hogy aki a tüneteket – csillapíthatatlan fejfájás, csillapíthatatlan hányás és magas, 39-40 fokos láz – észleli, azonnal forduljon orvoshoz.
 
*Az anyag megjelentetését a Splendidea Communications Kft. támogatta
A bejegyzés trackback címe: https://egeszseg.mandiner.hu/trackback/27109