Teniszpályák miatt nem lesz szuperkórház a Tétényi?

2016. október 31. 16:14

Amióta megy a hasonlóan komikus castingolás – mint a szocialisták egykori miniszterelnök keresése – a szuperkórház helye körül, azóta nem érti a szakma, hogy vajon mi lehet az oka annak, hogy bár az új szuperkórházat a XI. kerületben akarják felhúzni, miért nem a jelenleg 678 ágyas, Szent Imre (pesti nyelven Tétényi) Kórházat bővítik szuperkórházzá.

2016. október 31. 16:14

A kérdés azért is érdekes, mert a Tétényi kórház jelenleg is jó infrastruktúrával rendelkezik – Budapest egyik legjobban felszerelt kórháza – valamint könnyen és egyszerűen megközelíthető akár tömegközlekedéssel is, és nem utolsósorban a kórház rendelkezik beépíthető területtel is (belső parkoló, teniszpályák). Tehát a Tétényi mindenben ideális hely lehetne egy új szuperkórház fejlesztésére, és ami még rendkívül lényeges, sokkal, de sokkal kevesebbe kerülne a fejlesztése, mint egy új kórház létesítése. Nem beszélve arról, hogy a Tétényit  öt éve újították fel 6,8 milliárd forintért.

Hogy ennek ellenére mégis miért nem jön szóba szuperkórházként a Tétényi, azt nem tudjuk, erre csak találgatások vannak…

Az egyik – bár ez a legvalószínűtlenebb – feltételezés szerint a teniszpályák állnak Tétényi fejlesztésének útjában. 

A kórházban évtizedekre visszamenőleg nagy hagyománya van az orvosok elitsportjának, a tenisznek. A Tétényiben több teniszpálya is rendelkezésre áll és ezeket előszeretettel használják is, a fejlesztésnek azonban ezek nyilván áldozatul esnének és ez a gátja a szuperkórházzá alakulásnak. Annak ellenére, hogy a Tétényivel szemben található az Újbudai Sportcentrum, teniszpályákkal.

A másik közkeletű feltételezés szerint 60 milliárdból – ennyibe kerülhet alsó hangon az
új zöldmezős beruházásként felépített szuperkórház –  egyszerűen többet lehet ellopni, mint a Tétényi szuperkórházzá alakításából. Az egyszerű matematika szerint több beton, több pénz és sok-sok bányából hozandó sóder. Ne felejtsük, Felcsút és a környező bányák ilyen méretű megrendelés esetén nincsenek messze.

A harmadik népszerű elképzelés szerint az új szuperkórház megépülése esetén nem lesz szükség a Tétényi kórház által nyújtott kapacitásokra. Így azt akár könnyen privatizálhatják is, akár Bedros Jonathán Róbertnek is,  az intézmény jelenlegi, meglehetősen ellenszenves igazgatójának is, aki nem mellesleg – a jelek szerint – bírja Pintér Sándor belügyminiszter kitüntetett figyelmét is…

Hogy a fenti forgatókönyvekből mi igaz és mi nem, ezt ma még nem lehet tudni, azonban amíg ésszerű magyarázatot nem kap sem Budapest, sem a szakma az új szuperkórház helyszínének kiválasztásáról, addig nem csoda, ha hasonló feltételezések látnak napvilágot…

Kapcsolódó cikkek

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kurbitalis
2018. október 18. 22:16
"Hacsak nem nézték ki maguknak azok, akiknek a nevében Pintér itt f@ssa a szót." Javítás: ,mármint DR. KUNETZ ZSOMBOR .
kurbitalis
2018. október 18. 22:14
Hallott-e már a cikkíró arról, hogy: "1954-ig Európa-hírű gyógyfürdő működött Kelenföldön, amelynek 7 glaubersóban gazdag kútja Karlsbaddal vetekedett! Az Erzsébet Sósfürdő annyira jelentős volt, hogy ide még a villamos is kijárt. Ma egy kórház van az Ybl Miklós tervezte komplexum helyén." Miért nem annak a felélesztéséért lép fel? Ugyanis a Szent Imre Kórház alatt egy elzárt gyógyforrás van! Azért is nevezik a mögötte, a teniszpálya felőli parkot Sós parknak. https://falanszter.blog.hu/2013/09/13/nyomtalanul_felszamoltak_a_hires_budai_gyogyfurdot "Bedros Jonathán Róbertnek is, az intézmény jelenlegi, meglehetősen ellenszenves igazgatójának is, aki nem mellesleg – a jelek szerint – bírja Pintér Sándor belügyminiszter kitüntetett figyelmét is…" No, persze... gondolhattam volna... Pintér mint egészségügyi miniszter, aki ráadásul privatIZÉLÉS ügyekben döntene?! Normááááális ez a Pion? :-DDDDD Hacsak nem nézték ki maguknak azok, akiknek a nevében Pintér itt f@ssa a szót. A Szent Imre Kórház rekonstrukcióját nemrég fejezték be, sőt, még mindig folynak felújítások, fejlesztések. Csak hogy most a Szent Imre egyetemi oktató kórház, regionális kórház, nem csak Bel-Buda tartozik oda, hanem pl. Érd, Budaörs, Törökbálint stb . is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik