A szelfi fejtetűt is terjeszthet

2016. szeptember 1. 5:31
A tanév kezdetével sajnos hazánkban is sok szülő számíthat arra, hogy hiába a gondosság, a rendszeres testápolás, a fejtetű újra és újra megjelenik a gyerekközösségekben. Az MTI beszámolója szerint Hollandiában még gyakoribb lett ez az élősködő, s terjedésére a szakember meglepő magyarázatot ad.

A holland Országos Közegészségügyi és Környezeti Intézet (RIVM) kétezer önkéntes bevonásával készített felmérésében az általános iskolások 28 százalékánál, a középiskolás diákok 19 százalékánál mutattak ki fejtetűfertőzést – írta a dutchnews.nl.

Azt hiszem, hogy az ok a középiskolások viselkedésében keresendő. Szelfikészítés közben a fiatalok összebújnak, a hajuk összeér, ami segíti a tetvek átvándorlását" – mondta Desiree Beaujan, a RIVM szakértője. Az intézet most azt tervezi, hogy változtat a fejtetűellenes kampányán, és kiterjeszti azt a tinédzser korosztályra is.
   
Beaujan szerint a szülőknek tudniuk kell, hogy tetűveszély van a holland középiskolákban, mivel ezekbe az intézményekbe, szemben az általános iskolákkal, nem járnak be rendszeresen a szülők, hogy átvizsgálják a diákok fejét. Maga Máxima holland királyné is segédkezett már ilyen akcióban.
 
A RIVM felmérése szerint a fejtetűfertőzések háromnegyedét lányoknál mutatták ki, aminek a hosszú haj lehet az oka. A megvizsgált szülők közül minden tizediknek találtak tetvet a hajában.

*Az anyag megjelentetését a Splendidea Communications Kft. támogatta

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés