Tokaj.sk

Felfedezetlen kincs: a szlovákiai Tokajt méltatja a New York Times

2016. augusztus 19. 17:29
Terjedelmes cikkben foglalkozik a szlovákiai Tokajt alkotó pár településsel a New York Times, felfedezetlen kincsnek és a magyarországi Tokaj-Hegyalja árnyékában lévőnek nevezve a kevesebb, mint 1000 hektárnyi szőlőterülettel rendelkező területet.

A New York Times augusztus 21-i print kiadásában fog megjelenni Miroslava Germanova A Szlovákiában egy borvidék rivaldafényre vár című írása, ami nemrég került fel a lap internetes oldalára. A Pozsonyban élő, nemzetközi lapoknak dolgozó újságíró cikkét azzal kezdi, hogy a jelenleg Szlovákiában található borvidék településein hiába vár bárki is franciaországi és olaszországi élményeiből kiindulva nagy életet, turistákat és profin kiépített borturizmust, ne tegye, a világ fontos borvidékei között ugyanis csak a magyarországi Tokajt tartják számon. „Ám a szlovákiai Tokaj, amely valaha a Magyar Királyság része volt, a magyar Tokaj árnyékában maradt” – írja a szerző.

Jaroslav Macík borász a New York Times-nak nyilatkozva azt mondta, a szlovákiai Tokaj felfedezetlen kincs. A Körkép hírösszefoglalója szerint az amerikai napilap a tokaji édesborok készítéséhez szükséges alapanyag és technológia ismertetése mellett említést tesz arról is, hogy a borvidék Szlovákia délkeleti részén található, Kassától megközelítőleg egy órányi útra. Emellett további érdekességként azt is kiemeli, hogy a szlovákiai Tokaj, a sokkal fejlettebb magyarországi Tokajjal szemben jóval olcsóbb.

Összesen 9 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem létezik olyan dolog, hogy "szlovákiai" Tokaj.

Válaszok:
pollip | 2016. augusztus 20. 12:38

Létezik olyan, hogy NT hazudik:-)))))))))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés