Nők és férfiak – akik mellett most megy el az, ami az élet lett volna

2016. január 8. 15:53

Jásdi István
Mandiner.bor
Aztán ha kinőttek a papabank, mamahotel korszakukból, lecserélik a közben megkeseredett, férfiszerepekbe kényszerült barátnőket, és gyereket csinálnak egy húsz évvel fiatalabbnak. Miről beszélnek majd gyerekeik anyjával, aki a lányuk is lehetne?

A négy barátnő túl van az első két-három boron. Hétköznap van, és most éppen csak ők vannak a Borteraszon. Balázzsal a kóstolt borokról mesélünk nekik. Ők egymás között a pasikról beszélgetnek. Hármuknak van, egynek éppen nincs.

Harmincasok, okosak és nagyon jó csajok. Nagyon régen ismerik egymást, ketten már óvodába is együtt jártak, mind együtt érettségiztek. Orvos, mérnök, pszichológus és közgazdász.  Hárman most azt az egyet vigasztalják, aki éppen dobta a pasiját. Vagy a fiúja őt.
- Nyolc éve jártunk. Mondtam, hogy gyereket akarok. Kiborult. Hogy ő még nem érett erre.

Mert még egyetemre jár. Majdnem negyven éves. A harmadik diplomája. 

– Meg még élni akar. Nekem meg az összes hormonom gyereket akar. Szar ez az egész! – fakad ki. Bocsánatkérően rám néz, Balázs közben arrább vonult, a terasz túlsó végébe új vendégek érkeztek.

Hozzám fordul egyikük:
– Mondja, mi a fene van mostanában a férfiakkal? Képtelenek beérni, irtóznak mindenféle felelősségvállalástól. Az én barátom például éjszakánként gépezik. Világkörüli vitorlásversenyez. Most ő a kétszázhuszadik ötvenötezer indulóból. Ötvenötezer férfi a világ minden pontjáról, aki éjszakánként a virtuális szeleket lesi. Mellettük ugyanannyi nő, aki gyereket akar. Mondja, olyan ronda vagyok?

Zavarba jövök. Tényleg jó csajok. Én meg sajnos már kinőttem ebből a korosztályból.

Egyszerűbb lesz, ha a poharakba töltöm a következő tételt. Miután a Lőczedombi Olaszrizling átmenetileg a borra tereli a figyelmüket, visszavonulok.

Tényleg, mi a fenét akarnak a fiúk az élettől? Hogy a fenébe nem jönnek rá, hogy az élet pont az lett volna, ami éppen most megy mellettük?

Háborúsdi, politikásdi, művészesdi, sportolósdi – többnyire azok is csak a virtuális térben.

Aztán, ha kinőttek a papabank, mamahotel korszakukból, lecserélik a közben megkeseredett, férfiszerepekbe kényszerült barátnőket, és gyereket csinálnak egy húsz évvel fiatalabbnak. Miről beszélnek majd gyerekeik anyjával, aki a lányuk is lehetne?

És mi lesz ezekkel a lányokkal? Egy-két év, és aki közülük nem alapíthat családot, filozófiát gyárt majd magának a szingli-lét szépségeiről.

Az a gáz, hogy ezeket a férfiakat és ezeket a nőket mi neveltük. Valamit nagyon elrontottunk. Végérvényesen?

Két kislány van az unokáim között. Menyasszonyt, papás-mamást játszanak. A három fiú focizik és kardozik, ha nem éppen a gép előtt ül. Nem kell őket a nemi szerepek felé terelgetni.

Visszamegyek az asztalhoz.

Közben a lányok kóstolója a végéhez közeledik. Balázs már kitöltötte a poharaikba a vörös Ranoldert és elmesélte a névadó múlt századi püspök történetét. Ellazultan nézik a sárguló szőlőket, a naplementében megnyúlt árnyékokat és a Balatonon alattunk zajló vitorlásverseny színes spinakkereit. Már minden asztalnál ülnek. Nincs már helye a keserű beszélgetéseknek.

Egyikük telefonon odarendeli a barátját, hogy vigye haza őket.

Elköszönünk egymástól. Azt kívánom, hogy vegyék inkább ők a kezükbe a világot! A férfiakkal meg bármikor elhitetik, hogy ők irányítanak.

Jásdi István

Összesen 108 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A nagyon "jó csajok" valamiért nem kellenek anyának , mert mire elkezd bennük feléledni a gyerek utáni vágy, túl vannak a városon és a Jánoson. Nem az ő hibájuk, de a férfiak még mindig nem "hírből" szeretnék ismerni gyermekük anyját.

Ismerik egy műszaki egyetemre járó srácot.
Kertet művel, mert neki az kikapcsolódás. Az egyetem mellett elvállalja egy-két idős ember kertjének a rendbetételét. (Nem lenne rászorulva, de ő pénzt akar keresni a hobbijával).
Éppen a napokban beszélgettünk a "nagy Ő-ről".
A véleménye röviden: Fiatal legyen és szeressék egymást, a hölgy szüljön "időben", ő nem nagyapja akar lenni a gyerekének. Van ilyen is.

Volna értelme "emberi történetekről" elmélkedni.

Jó írás. De ez a felszín. Hogy mi vezetett ide, az hosszabb és szàrazabb. Hogy míèrt lehet eladni a nèmeteknek hogy mekkora óriàsi lehetőség több millió telepes inkàbb.

Ez is igaz. Viszont és egy csomó fiatal srácot ismertem, akik 25-26 évesen próbáltak házastársat találni. A lyányok kefélni bármikor hajlandók, de házasodni nem, gyerekről pedig hallani sem akarnak.
Fura világ kerekedett itt (is).

"Nem kicsit férfiellenesre sikerült írás. "

Félreértetted lehet..

Mi gond van abban, ha egy férfi "használ" egy bőt?
Hány nő használ és kihasznál egy férfit?
Használni megvett tárgyat lehet, kihasználni pedig kapacitást lehet.

Az országgal e tekintetben nincsen baj, egy bizonyos ideológia mentén szabadság jog a szabadosság, nem csak szexuális értelemben, hanem viselkedés és korrektség mentén is.
Nos, azok ne álszenteskedjenek, akik úgy élik az életüket, hogy kivétel nélkül "valamit valamiért".
Az egyéntől függ és nem az országtól, ki, hogyan éli meg a morált, illetve megéli-e valahogyan.

Minél többen válnak a romboló eszmék híveivé, annál nagyobb mértékben silányodik az emberek közötti kapcsolat színvonala.

A férfi olyan, mint a budi. Vagy mocskos és büdös, vagy foglalt :)

OK, de ebben van egy erős potyautas-jelenség. Annyira még a mai jóléti társadalom sem hülye, hogy egy felnőtt, munkaképes cigánytól önmagában meghatódjon, és pénzt adjon neki munka nélkül. Bezzeg ha van 5 gyerek, akkor ilyen-olyan állami és társadalmi transzferek mindig csöpögnek. Most. Ha viszont jobban elszaporodnának a gazdanépnél, akkor ez leállna és a túlszaporodás megszűnne.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés