A vörös körmök - Bordó Blend 2015

2015. december 1. 19:26

Nyulasi Gábriel
Ihatóbb Magyarországért
Több borász is megjegyzi úton-útfélen, hogy ezeken a rendezvényeken mindig ugyanaz a párszáz ember mutatkozik. Természetesen szeretnek a borászok találkozni a fogyasztókkal, csak éppen új piacokat nehéz nyerni az ilyen kóstolókból.

„A búcsúzó november utolsó heteiben szinte garantált a sikere egy vörösboros összejövetelnek, és ezt jól érzékelte a szervező csapat tavaly is, most is. Kell ez a vörös blokk az egész pályás letámadásban, ahol igyekszenek a fogyasztók lelkét megragadni a csillogó prémium rendezvénysorozattal. Hiszen a vörös divat, és a Kékfrankoson kívül itthon a bordeaux-i fajtákból lehet számottevő arzenált felvonultatni.

Nincs ezzel semmi baj, bárcsak többen juthatnának el a borrajongók közül ezekre a rendezvényekre. Sajnos, ahogy ezt több borász is megjegyzi úton-útféle, hogy ezeken a rendezvényeken mindig ugyanaz a párszáz ember mutatkozik. Természetesen szeretnek a borászok találkozni a fogyasztókkal, csak éppen új piacokat nehéz nyerni az ilyen kóstolókból.

Múlt évben volt az első alkalom, amikor a Winelovers csapata a korábbi, már működő sétálós kóstolók mintájára november végén tematikus kóstolót hirdetett a hazai, bordeaux-i fajtákból készült fajtaborok és cuvée-k számára. Az első bálozó rendezvényt szép számmal látogatták és ez nem volt máshogy most, november 21-én sem.

Látszik, hogy még csak a második, így lehetett tanulni az első kiforratlanságából és még benne van a lendület. Jobb helyszín, ezt már a múltkor említettük, hogy a sokat szidott Sofitelbe többet nem mennek a Winelovers rendezvények. Illetve itt azért az utómunkálatokra jobban koncentráltak, az előkóstolón kiugró tételeket még megkínálták egy kis plusz hírveréssel. Szívét lelkét melengeti a borásznak, ha tényleg bekerül egy verseny díjazottjai közé, újabb oklevél mehet a vitrinbe. Mégiscsak megéri beküldeni a mintákat.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés


Ajánljuk még a témában